nuffnang

Sunday, April 17, 2011

[video] cinta remaja islam masa kini..


Assalamualaikum..

selamat pagi semua, bangun pepagi ni sebelum mulakan kerja bukak blog kejap dan rasa nak share something...tahu tak rasa macam bosan bila tak update belog???pernah tak rasa macam ni??macam ada benda tak lengkap!! rasa macam sunyi kalau hari-hari tengok benda sama sebab sebenarnya even tak update blog namun masih juga bukak dan tengok visitors, komen dan ape-apelah...jadi sama je sebenarnya =.=

sila renung-renungkan dan hayati video ini ^^




ada yang mempunyai kisah yang sama dengan kisah di atas??ada yang tersengih-sengih sendiri di depan pc?haaaaaa,jaa rasa ramai la yang tengah hangat bercinta sekarang ni kan ^^



cerita sebenar : ada sorang classmate jaa cerita hari tu ada sorang indian dan chinese yang juga dari kelas jaa tanya dia soalan berkaitan couple...


"kat kolej kita ni sape agaknya role model couple islam??"
"role model couple??"
"dalam islam tu sendiri dah tak ada istilah couple"
"habis tu ramai je tengok yang bercinta,tapi bukan diorang buat apa-apa pun kenapa tak boleh??"
"dah nama asalnya tak boleh, korang buat apa ke tak buat apa ke tetap tak boleh kan"


tengok dengan secara tak sengaja perbuatan kita telah mendatangkan salah faham di kalangan rakan-rakan kita yang bukan muslim...pernah baca tak kisah pasangan yang bercinta tapi islamic way dan juga kisah babi yang dibesarkan mengikut cara islam..dah namanya khinzir tu haram, besarkan macamana pun bagi dengar bacaaan quran ke apa ke hukumnya tetap haram!!! muhasabah diri, dan sebenarnya video ni banyak menyedarkan diri ini..hari tu ada share dekat facebook ternyata mendapat komen dan sembutan yang sangat menggalakkan..



analisa dan muhasabah diri, sesungguhnya bercinta tidak mendatangkan sebarang faedah kepada kita..banyak buruk dari baiknya dan hanya akan membawa kita ke lembah kemaksiatan dan kehinaan, saya tidak bercakap saja-saja namun dari pengalaman diri, rakan-rakan dan pembelajaran..

p/s : harap maaf bagi yang tidak setuju dengan saya sebab saya tidak bercakap kosong, kalau tidak setuju dan menentang silakan...ini bukanlah video saya sendiri dan saya dapat dari seorang rakan ^^




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...