nuffnang

Thursday, June 7, 2012

Water Rafting at Sukabumi

Assalamualaikum......


Hujung minggu lepas aku ada ikut beberapa senior ke program Bogor sempena satu program namanya JJCI....sorang-sorang je junior tapi tak kisah pun sebab dah lama nak rafting, tapi selalu tak sempat dan ada je aral melintang...aku tak rasa pun tu satu masalah sebab selama ni aku selalu je ikut program sorang-sorang, xde hal la...kita hidup tak payah nak ikut orang sangat kan, hidup kena ada prinsip sendiri....kalau asyik nak ikut orang sampai bila-bila pun kita takkan maju bergerak ke depan dan kembangkan bakat yang ada...diri sendiri jugak yang menyesal tapi tak boleh nak salahkan orang lain sebab kita yang buat keputusan untuk diri kita sendiri, tidak ada yang memaksa^^


kali ni bila ada program aku pun beria nak pergi walaupun sebenarnya ingat tak dapat nak pergi sebab pagi sabtu tu kena pergi kelas practicum anatomy di Husada, tapi lepas ada perubahan pergi petang dapatlah aku ikut sekali..hehee :D kami bertolak pada petang sabtu dan malam tu pergi makan dekat wisata kuliner Bogor, ok itu nantikan next update yeah...kali ni aku nak share yang pasal pergi rafting tu saja dan malam kami menginap di satu cottage 




inilah tempat kami menginap!



cafe

pagi-pagi tu kami breakfast dulu then main game sementara tunggu mereka datang jemout kita ke sana....mereka bawa dua angkut dan satu lori kecik, akulah orang yang beria lari nak nak lori kecik tu..hahaa...dah bosan naik angkut, hari-hari kat sini sebab tu nak try something lsin sikit...tapi kat sini angkut dia warna hijau dan biru terang...



ok now we are ready to rock!!



satu sampan ada 4-5 orang students dan ada sorang kang

 yeayy


 air masih tenang
 ni best ni!



kat sini ada beberapa juram yang perlu kitorang hadapai...ada yang smooth saja takde apa-apa halangan dan ada yang berbatu-batu sampaikan kami terpaksa menggunakan segala tenaga untuk melepaskan diri..hahaa....ada dekat satu juram tu perahu kami penuhh dengan air dan kami stuck in the middle of the big rocks..hahaa...kelakar pun ada, aku sampai terjatuh dah, tapi takdelah sampai terkeluar..

 kami disuruh melompat dari atad ke bawah....ni beratur tunggu giliran...


ni agak-agak berapa meter???dalam 3 kot tapi air tu agak dalam lebih kurang 6 meter....kalau tak pakai safety jacket memang tak berani la...berenang tu boleh tapi baru beginner tak berapa nak berani lagi..hahaa..


 mereka inilah yang ambil gambar ni semua....kasi kamera dekat diorang then diorang tolong ambilkan gambar...kita nak pegang memang basah habislah!

ni nampak best!
 aku balik naik lori lagi sebab nak keringkan baju sementara sampai..hahaaa...tapi silap lak sebab kan dah tengahari jadi panas, huuhuhu...
 inilah lori tu....mesti orang ingat apa kan, pendatang asing ke tahanan ke..hahahaha...


 weeeeeeeeeeee...



ok...this was my first time doing water rafting and i enjoyed it so much!!! 

thanks for reading!!heee :)




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...