nuffnang

Friday, April 29, 2011

Jom boikot barangan dan syarikat yang memberi sumbangan kepada ekonomi Israel!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

hari tu ada seorang junior mintak tolong post pasal ni dekat blog, tapi asyik-asyik terlupa je... tadi tetiba teringat pasal ni...kita ni cakap je yang kita nak boikot Israel, tapi sebenarnya dalam kehidupan seharian kita memang tidak pernah lari dari memberi sumbngan terhadap ekomomi mereka (termasuk diri sendiri)..apa lagi yang kita boleh bantu, nak pergi perang sah-sah tak mampu, apa kata kita mulakan langkah sedikit demi sedikit dengan boycott segala barangan dan syarikat mereka...jom tengok list beberapa barangan dan syarikatyang menyumbang kepada rejim Zionis dan Amerika......


Bila diteliti semua produk, jenama dan syarikat ni....sebenarnya kita tak perasan pun yang kita selalu menggunakan atau memebeli barang-barang ini kan...kalau boleh baik kita elakkan dan sebaiknya terus boikot dan cuba cari barangan lain yang tiada dalam senarai :)



thanks for reading..kalau boleh sila share dengan rakan-rakan sebagai tanda kita boikot barangan ini, tidak susah kan...tekan butang like dan share di facebook...semoga usaha kita yang kecil ini boleh memberi impak yang besar kalau kita semua dapat melakukannya...
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...