nuffnang

Tuesday, November 1, 2011

seafood at Muara Angke (^_^)


Assalamualaikum...

hari ni nak share satu lagi tempat makan seafood di Jakarta iaitu muara angker..kalau hari tu saya cerita pasal D'Cost, restoran seafood tapi kali ni tempat dia special sikit...dah namanya muara, mesti kat muara kan..heehe..bagi penggemar makanan laut tempat ni mungkin salah satu tempat yang wajib dikunjungi kalau ke sini....untunglah bagi sesiapa yang sukaa dan boleh makan makanan laut sesuka hati tak macam saya...i'm allergic to seafoods (read here)

kami ke sana dengan menaiki angkut (angkutan awam), salah satu kenderaan awam harian penduduk di sini...kami menyewa angkut dan naik dalam 10 orang cmtu, kalau nak teksi mahal...terutama pulak kalau macet a.k.a traffic jam...kalau pergi ramai-ramai baru best...jom tengok entry bergambar...weee =D


 kami semua pesan air kelapa...



 kerang hijau bakar..best!!

 ikan ape yek??pun sedappp hingga menjilat jari :)

 antara lauk-lauk lain...ada sotong goreng tepung, udang masak merah, ikan bakar...memang perhhhh!


 mas yang sedang bakar otak-otak..heehe...otak-otak pun best, sebelum tunggu makanan sampai kami makan otak-otak ni dulu...

 antara mereka yang terlibat makan..heehe, senior yang ajak ni :)

 mereka lagi...

 dan mereka jugaa...saya mana??lol! =p

perasan tak kitorang duduk bersila sebab kedai ni macam dia buat tempat duduk, then boleh duduk bersila makan ramai-ramai cam kat kampung gitu..baru masyuk kan..heehe...kedai pulak banyak kat sini...lagi satu, dekat dengan area ni ada pasar yang jual banyaak sangat ikan, udang, ketam..etc..etc...dahla besar-besar..kita boleh beli piluh sendiri yang mana kita nak pastu suruh orang kedai tu masakkan untuk kita, nak masak pedas ke, masak kicap ke..semua boleh :) unik kan?

 amacam??menggoda tak?

kalau bahasa indonesia panggil lain sikit...
sotong : cumi
ketam: kepiting
 lagii...
dan lagiiiii


dah siap makan..nak pulang..


saya makan kerang dengan ikan jee...yang lain tak bole makan..huuuhu...


p/s: sorry kualiti gmbar kurang, pakai phone murah jee..huhuu

Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...