nuffnang

Thursday, October 25, 2012

BBQ dan Taman Safari

Assalamualaikum.........


hari minggu yang lepas, kami buat satu program bbq+ pergi taman safari....tujuannya memang nak ajak semua junior 2012 tapi ada 5 orang yang tak dapat ikut dengan sebab sebab yang tertentu :D petang sabtu kami bergerak ke rumah senior Trisakti dekat area Jalan tawakal :) nak bawak depa kenal rumah senior padahal tuan takde pun, hanya ada beberapa orang je sebab yang lain semua tengah practical, coass so tinggal dekat luar kota..tinggallah beberapa orang kakak saja ^^



sampai je kami buat game saja untuk mengisi masa diorang...game simple-simple pakai selimut..muaheheee..jangan fikir bukan bukan ye :p kami bahagikan mereka kepada dua kumpulan dan mereka akan dibahagikan dengan selimut comel...selepas selimut pembahagi dibuka, mereka harus meneka terikh lahir kawan yang jadi wakil kumpulan satu lagi, sape cepat dia menang!!! tapi yang best main teka-teka suara, kena buat suara then teka itu suara siapa..kelakar! kiut! comel!hahaha


 jagung yang menanti waktu untuk dibakar..yummmy!

 kami makan dalam talam...best!! bukan selalu makan macam ni, kami tinggal kosan, talam pun takde :(


 satu talam tapi belum lengkap, belum masuk sosej, sotong, ikan :) 


malam tu lepas makan ada kakak comel sharing-sharing dan kami tidur secara berjemaah...best sebenarnya tidur neramai-ramai, rindu saat itu...tidur kat kosan ni biasalah tidur sendiri, rindu tido dengan adik..wuwuwuwuuw


.............................................

21 october 2012. lepas makan nasi uduk, jam 6.20 kami bergerak ke bogor! naik 3 avanza

 we are stuck in the thousands angkot there *thousands??hyperbola..tongue out*

kalau korang semua nak tahu bogor ni pengangkutan utamanya adalah angkot, kalau tak tahu angkot tu apa, nama panjangnya adalah angkutan awam...bentuknya seperti yang kita dapat lihat dalam gambar dia atas, macam van tapi mengangkut orang ke sana ke mari...di sini tiada teksi seperti di jakarta, bajaj pun takde hanya angkot, beca jarang jarang dan kenderaan sendiri sahaja...jangan mimpi nak cari busway keteksi ke, kalau ada pun teksi sesat dari jakarta..haha


kereta kami bergerak pergi ambil kak masita dulu, dia coass (co-assistant doctor or practical)  kat bogor, so kami ajak dia pergi sekali dan tempah makanan kat situ :) makanya dua kereta yang lain terus ke taman safari manakala kami melencong ke bandar bogor dulu dan tersepit di tengah kemacetan pasar bogor..huhuhuuhu...



biri-biri yang bakal disembelih untuk korban....anda semuadah bersedia??heheee


 peneman sejati dalam kereta sepanjang perjalanan kami ^^


kami sampai kira-kira pukul 10 pagi dekat pintu pagar dan bermulalah perjalanan kami di dalam hutan yang penuh dengan binatang..woot...wooot...


mula-mula jumpa gajah, kami kasi dia pisang tapi jatih dalam longkang :( gajah ni berusaha keras untuk ambil dan akhirnyaaaaaaaa dia berjaya!! *tepuk tepuk tangan*


 next,camel!!! so cute!!bersungguh makan carrot :)



 ok, what is this...a deer?i'm not sure..hehee :p


 can u see the elephant?walk besides our car..elephant ni pandaii sangat!! kalau orang kasi duit dia akan kasi pada tuan yang duduk kat atas tu tapi kalau kasi makanan, carrot ke pisang dia akan makan..hehee..


 hai abang zebra!!! cantik sangat stripes dia. sangat!!! kami panggil suruh datang dekat kereta nak offer makanan lagi tapi dia berlagak macho, stay je kat situ...tapi kat depan2 sana banyak lagi zebra yang datang serbu kami :)


 sleepy tiger! auum!


 the lazy hippo!!! they are so lazy, malas gilaaa...hahaa..tido je keje, ada yang jenis berdiri tapi kepala letak bawah, diorang cakap kepala berat tak larat nak angkat..haha...lawakla! lempar carrot nak sedarkan dia tapi takde effect pun, tido macam tu jela..huhuu

dalam pukul 12lebih kami sampai....kitorang solat dulu baru masuk baby zoo dan makan! ^^

 posing dengan pak cik gajah...takut nak gi dekat sangat sebab dia tengah makan, nanti kalau dia marah tendang terpelantinglah kitaa..huhuu


 lupa nama bangunan ni


 hurmm..kalau diorang sakit jangan dekat-dekat berjangkit!


 performance burung!!dia lempar makanan dan burung tu tangkap..menarik jugak...kami tengok banyak binatang lagi tapi lupa nak cas kamera, habis batery dah...tengok sea lion yang sungguh pandai..korang kalau pergi kena tengok...

untuk tengok performance binatang ni dia ada waktu-waktu yang tertentu....nanti korang tengok jela :) ada banyak lagi performance dolphin, tiger dan banyak lagilah..lupa..heheee..kami tengok burung dengan sea lion je, time tiger tu dah penuh...huhuuu...lain kali kena pergi awal sikit dari waktunya ^^


kami naik gajah...best!!! naik cable car dan beberapa games lagi kat sana, kira berbaloilaa....super duper excited dan rasa macam tak nak balik tapi kena jugak balik, hari dah lewat petang besok sekolah...huhuu


ohh ini taj mahal indonesia.. :)


kami pulang dalam pukul 4lebih berenti solat maghrib dekat KFC dan sampai kira-kira pukul 8 malam....alhamdulillah semua yang dirancang berjalan lancar walaupun ada kekurangan di sana-sini..huhuuu..kita hanyalah perancang, tapi Allah yang menentukan...heeeeee


thanks for reading!!




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...