nuffnang

Sunday, June 10, 2012

Wisata Kuliner Bogor

Assalamualaikum........


Ini juga merupakan post yang akan dipenuhi dengan gambar-gambar sewaktu saya ke Bogor minggu lepas...wisata kuliner itu bermaksud kita berjalan-jalan melihat dan melawat tempat makan, lebih kurang macam tu la apa yang saya faham...wisata itu adalah melancong dan kuliner adalah kulinari, makanan atau masakan macam tu la kan...jadi saya hanya nak kongsi beberapa gambar sewaktu wisata kuliner kat Bogor ^^

Destinasi pertama....

 tengok-tengok menu


masuk dalam ni, tengok menu lepas tu keluar...heheee..takdelah semua orang keluar, tapi saya dan beberapa lagi keluar jalan-jalan dulu cari tempat makan lain..

 makaroni panggang...macam best kan..heheee..pakai lilin je, romantik sikit :p
boleh tahan ramai jugak orang masa ni.


 keluar jalan-jalan jumpa gerai dengan banyaaak pisang....lepas tu terus snap..tak perasan pun ada orang kat dalam, kan gelap..heheee..sorry ye mas, tumpang ambil gambar :)


ok destinasi kedua...jeng...jeng...jeng....

 Rumah cup-cakes....banyak cup cakes yang comel..hiasan kedai pun comel :)


 kat dalam.


 the cupcakes....medium: rp12k, small: rp 4k

 tempat makan...cute kann...


destinasi ketiga....







destinasi ke-4....

 cookies :D


 Bakul tempat letak ni pun dibuat dari roti....kreatif dan cantik kan..heheee


Destinasi ke-5

 klasik kan...

 tempat makan...

 bestttt



destinasi ke-6
 senarai menu

 anything special??

 ok..letaklah gambar kami sekeping :D cantik kan lukisan belakang tu...


finally....kami makan di kedai kita setelah penat berjalan berpusing-pusing..heheee



 kedai kita ni 2 tingkat, kami makan kat atas...duduk bersila lagi.hehee



ok sebelum pulang, kami singgah beli kerepek, jeruk dan yang sewaktu dengannya....


 pisang salai...pernah makan tak???heheee..saya pun first time cuba..best :D


 Cemilan dan jeruk..hehe


pelbagai jenis kerepek ada..hehee


entry ni banyak gambar je kan...heheee...mesti korang terliur kan, ohh makanan yang saya makan tak ambil pulak....eh sebenarnya ambil tapi masih dalam handphone, gambar di atas ni dari camera...hehee...takpelah, btw malam tu saya makan nasi kerang, sedap jugak ^^


ok, tu saja.....thanks for reading!!!





Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...