nuffnang

Monday, November 28, 2011

Bersiar-siar di Monas, Jakarta

Assalamualaikum....


setelah sekian lama nak pergi dan niat asyik tertangguh je, akhirnya beberapa hari yang lepas tercapai juga hasrat saya dan kawan-kawan ke Monas, sebenarnya rancang nak berbasikal dan jogging kat sana...tapi kami ada program yang lagi besar, program 'usrah' bagi merapatkan lagi hubungan silaturrahim sesama kami :D lain kali nak pergi naik basikal lak..heehe..


tempat ni tak jauh pun dari tempat tinggal kitorang, naik teksi pun sekejap je..itu pun kalau tak 'macet' atau traffic jam...Monas adalah singkatan dari monumen nasional atau tugu monas adalah bangunan peringatan untuk mengenang perlawanan dan perjuangan rakyat Indonesia merebut kemerdekaan. tempat ni terletak di Medan Merdeka, Jakarta Pusat.

 kat sini ada jugak kereta lembu..siap berhias cantik lagi..hehe :)


 cess, mamat tu pegi posing lak..hahaha

 tugu..opss! seksi sikit =,=

 gergasi mau tangkap..inilah bangunan monumen tu, antara bangunan tinggi kat jakarta ni

 yeay!!!kami makan-makan dulu..

 kawasan ni serius besar...memang best kalau nak datang bersantai

 kat depan monas!!yeay ^_^


 jom jalan!

ramai orang kat sini setiap pagi dan petang dengan pelbagai tujuan...tengok, ada main layang-layang, main bola, bersiar-siar bersama keluarga...dating pon ramai!!


kalau ada kesempatan berkunjung ke Jakarta, jangan lupa datang sini!!bangunan tu boleh naik dan tengok pemandangan sekitar Jakarta tapi saya pun belum naik lagi...kat bawah tu pun ada muzium..ok, next time boleh pegi lagi =D


P/S: Sakit dan lenguh seluruh badan, macamnilah jadi wanita.. #eh? -,-
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...