nuffnang

Monday, October 10, 2011

A wonderful trip to Bandung :)

Assalamualaikum....

selama sebulan di Jakarta akhirnya aku keluar ke Bandung bersama-sama persatuan kebangsaan mahasiswa Malaysia di Indonesia (PKPMI) selama dua hari, 8-9 Oktober =D
kami ke sana dengan dua buah bas, sebuah untuk perempuan dan satu lagi untuk lelaki (ehhh, gaya cam nak buat laporan rasmi tahunan lak..hehehehe)post ni mungkin penuh dengan gambar je..layan jelaa..hehe..

sampai tu kami makan dulu, yeah dah lama tak makan stail meja jepun, kat sini panggil lesehan..banyak jugak la makanan kat situ dan bolehla tahan sedapp :)

lesehan :)

 yummy


sate ayam..best :D

 nasi..

kawasan ni sejukkk, jauh berbeza dari Jakarta yang sentiasa panas dan berdebu...Alhamdulillah sekali sekala dapat berjalan-jalan best jugak kan...

jagung bakar, boleh tahan rasanya

 strawberries :)

strawberry celup 

nice view 

nak kata macam Cameron tu bolehla, tapi bagi aku tempat ni lagii best, lagi banyak benda kot dan yang best bila kami ke kawah putih..subhanallah, cantik ohh...tak sangka di Indonesia ada tempat cmtu..heee ^_^
cantik kan :)

 what a nice place, tp sayang diorang tak pandang kanera =.=
 intec seniors, kak asyira and kak nurus :)


with kak nurus and ain


cantikkk..


with farah and haz

 i love this pic!!wee :)

nah tanda da sampai sini..hehe


habis kami jalan2 sekitar kawah putih, kami ke tasik situ patinggi..katanya kat sini ada sejarah pasal cinta apa benda ntah...katanya pasangan kekasih yang berpisah lama akhirnya berjumpa dekat dengan satu pulau kecil, dan dekat pulau tu ada oulau batu cinta..kami pergi pusing-pusing naik bot dekat area pulau tu...


with kak Afiqah


naik bot,wee...lepas dari naik tu mataku sangat pedih...tidak kutahu mengapa :( rasa macam da tak boleh nak bukak mata...sepanjang perjalanan tu aku tidur je, memang dugaan kan, tak dapat nak tengok keindahan alam...aku terfikir kenapa terjadi masa program ni, tapi bila difikirkan balik, mungkin ada sebabnya..salah aku jugak tak jaga betul2 bila pakai lens :'(

kami ke paris van java dan makan kat situ..serius aku tak boleh bukak mata, dengan bantuan akak2 yang baik hati diorang belikan aku eye drops untuk irritation..kami ke pharmacy dan lepas tu rasa better dan bolehla bukak mata pelan-pelan untuk makan..

kami menginap di wisma sehat..


 the beds

sempat bergambar dengan big foot yang baru beli..heee'

pepagi tu kami pegi shoppinf di Pasar Baru Trade Centre, memang besar la jugak pasar ni

 tengah memilih bag, i bought a pinky bag!
dalam kedai pun nak pakai spek hitam ker???

nah bergaya tak ngan spek hitam???haih, bukan sebab nak bergaya sangat tapi terpaksa..mataku merah menyalaa okey..nak pandang lampu pun tak boleh, rasa pedih sangat..takkan nak jalan menunduk je kot, jadi pakai jelah..huhuhu

lepas tu kami ke Universitas Pdjadjaran (UNPAD) ada programe ngan student mesia kat sana...mostly junior 2011 yang datang,diorang pun sama macam kitorang baru je sebulan lebih...tapi diorang ni twinning programme with UKM..their clinical will be at UKM, malaysia


 with UNPAD students :)


blogger femes fatin liyana dulu study kat sini gak kan, skrang dah masuk UKM da..

our last destination, FO( Factory Outlet) alhamdulillah, at this time, my eyes are getting better..syukurr :)


sh0pping lagii!!

banyak coklat..

beli brownies kat kartika sari, tapi ramai cakap Amanda brownies taste better..

kami sampai dalam pukul 11 kebih waktu Jakarta..alhadulillah, it's a nice trip!!
banyak lagi gambar jom tengok dekat blog page (^_^)


p/s: we have to take TOEFL exam this wednesday...IELTS is not accepted here, why??? =,=


Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...