nuffnang

Thursday, November 25, 2010

tag

game karisma pun dah habis,ni baru ada time nak ambik award dan jawab yag..hehehehe,thanks shya :D
jaa kena jawab soalan-soalan nih..huiksss,banyak jugak meh:-


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
 keluarga,tanpa mereka tiadalah kita di dunia
kawan-kawan,hidup akan kesunyian tanpa kawan-kawan
laptop,xboleh buat assignment,kerja,blogging :p


2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
tak ada duit sendiri lagikk,semua JPA bagi..thankss :D tapi dah jadi duit sendiri la kan..
erm,burger semalam!!hari ni tak makan lagik

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
 

Wednesday, November 24, 2010

KARISMA : day 5

korang pernah x ada problem sign in blog??haish,benci betoll la beberapa hari ni xdapat nak sign in blog ikut google chrome..so terpaksalah ikut alternative mozilla firefox tapi masih ada problem xdpt nak comment on post..sorry la my dear friends,hanya boleh update blog dan chat ajee..xboleh nak komen2..sedihh taw!!sape taw cmne nak selesaikan problem nih!!dah penat godek-godek mr.google..help me plizzzz T_T

hari ni last day karisma,tahniah INTEC sebab berjaya mendapat 1emas,1perak dan 1 gangsa untuk tae kwan do..ok la tu sebab penyertaan 6 orang je..basketball perempuan dapat naib johan..yang lain xpasti la pulak..lepas je habis final basketball perempuan terus tengok lelaki :p

 ni team UITM shah alam...tahniah utim shah alam johan kedua-dua sekali..intec perempuan pun kalah ngan diorang..lelaki shah alam menewaskan perak :)
aku suka betol la tengok diorang smua ni main...haha,tangkas dan ada skill..tengok laki main baru best!!!haha..aku suka tengok mamat nih,badan kecik je,tapi main mantap wooo..like it!!(harap-harap xde pemain ni yang baca blog aku :p)


KARISMA : day 4

hari ni pagi-pagi kami ke intec tengok tae kwan do (pagi la sgt,citt* padahal dah hampir 11 daa)huish,seram jugak yep ada yang kena sepak berdarah-darah lagi,pengsan,pucat,pening semua ada...huish,dah memang macam tu kan,ape boleh buat...aku ambil sebarang gambar pun untuk hari ni,lupa..ops!!haha :p

pergi carik lecturer,tp semua tade..huihui..malang betol la nasib, bila nak start buat experiment nih..kalau aku xbuat,sia-sia je la aku membuang masa kat sini padahal game dah abess...aku kena jugak siapkan sebelum balik..by hook or by crook!!okey xde lecturer ape lagi pegi makan je la dekat alm kafe..wahahahhaha,xde keje ann :D

malam keluar lagi tengok basketball pempuan kat induk,wah diorang menang!!!xsia-sia aku menjerit bagi sokongan bagai nak pecah suara aku...mantap beb,diorang boleh masuk final walaupun psyco gila sebab penyokong perlis ramai...semua atlet turun sokong agaknyer..kitorang kena dtg sendiri,tu yang xramai sgt..bus pon ade jugak provided..tp susah ma~

KARISMA : day 3

hari ni dah tak main dah. .(T_T)...ape lagi kitorang geng futsal dah rancang pegi bowling pukul 10 pagi...yang lawaknya aku pergi mesej jgn lambat!!padahal aku yang kol 10 masih tergolek atas katil..malasnye!!kesian aida terpaksa makan sorang-sorang kat bistro setelah stengah jam tunggu kitorang...si dayah n al lagilah xbangun-bangun sampai kitorang dah habis main smua..haih..ape lagi enjoy 5 orang je la...


Monday, November 22, 2010

KARISMA : day 1



 karisma
 tempat kejadian..hehe
okey,aku join futsal karisma 2010..tapi tahun ni kat shah alam je..huhu,xpegi jalan jauh la..
stay pun kat bilik sendiri jep

Friday, November 19, 2010

attention guys!!are you straight or gay??

hey guys,an interesting pic that i got from my friend...you are not sure whether you are a
  real macho man or gay???
check this out!!!


how was the test??who are a macho man here??you can find your partner already..hahahhaaha


  for those who are  not...........beware!! 

Thursday, November 18, 2010

tutorial untuk shoutmix lebih menarik

cantik x shoutmix jaa??heeee:D macam-macam gaya ada kan...dengan permintaan beberapa rakan blogger yang minta ajarkan cara untuk mendapatkan shoutmix yang menarik,di sini jaa nak buat tutorial untuk blogger yang masih baru dan berminat untuk cantikkan shoutbox..

mula-mula pergi ke laman web www.shoutmix.com dan create a shoutbox,bagi yang dah ada terus login..masuk ID dan password..lepas tu pergi pada tab setting seperti gambar di bawah :-


selepas itu,klik pada ikon smileys :)


seterusnya korang masuk la mana laman web smiley contohnya http://quochocqn.net/emo/ dan pilih smiley pilihan korang,copy direct link seperti di bawah :-



kemuadian,paste link tadi pada kotak smiley image url..tulis apa-apa simbol atau perkataan yang korang nak akan keluar smiley yang dah dipilih tadi...rujuk di bawah :-


setelah beberapa smiley dipilih, jgn lupa untuk save :-


hasilnya boleh dilihat seperti ini...tarrra!!cantik kan???nak masuk gambar sendiri macam jaa buat ni pun boleh..hehe :-


okey,kawan-kawan blogger,selamat mencuba!!semoga shoutmix anda lebih menarik lagi selepas ini...jaa xbelajar dari sesiapapun,sendiri punya try godek-godek..hehehehe,selamat berblogging dan berblogwalking..jgn lupa shout pada shoutmix jaa okey!

Wednesday, November 17, 2010

award lagi!

selamat hari raya aidiladha kepada semua...tahun ni agak pelik sedikit sebab first time beraya dekat klang tak balik terengganu =( apa nak sedih-sedih,lepas sembahyang raya,bukak blog dapat award dari miasaraa!yeay,pinky blog..PINK IS GOJES!


thanks miasaraa...dia cakap jaa dapat award ni sbb background blog ni warna pink..apa kena buat yep???


1)kenapa suka pink??(3perkataan)
PINK IS SWEET


2)bagitaw siapa pemberi award dan link...
miasaraa pemberi award ni


3)pastikan font pink!


4)tag 5 org atau lebih yang blognya pink..sape ye??
dan sesiapa sahaja yang rasa blog kaler pink boleh ambik..heee
okey dah...sila ambik award nie yep..thankssss,cik pinky ni pon comey,gigi sebatang..hehe

Tuesday, November 16, 2010

dapat award..yeah!!

thanks miss farah bagi award ni..yeay!!
i jadi 100th follower





award

salam kenal yep 
happy blogging

personal taste :D

i finished watch all of the 16 episode in two days..heeeeee

some synopsis: lee min ho act as jeo jin ho is a normal straight guy who pretended to be gay in order to get place in sanggojae..sanggojae is a mysterious house that never been open to the outsiders..
son ye jin,act as park gae in is the owner of the house...she is a furniture designer who is also a
daughter of famous architecture professor...her friend,kim hae in betrayed her and make love with her bf,chan ryul..

jin ho develops feeling for gae in and started to love her....a complicated love but i love it...jin ho is such a cool guy and can handle everything and even can make gae in father's accept him...

min ho,u are so handsome :D just love3 it..some of his pic that can make girls melt..hhahahahahha:-







no description...you describe it yourself..muahahha

i'm going to watch playful kiss after this..yeay!

Saturday, November 13, 2010

exam is over :D

i'm so excited today because this is the first day of semester holiday...yeayyyy!!!!!!(for those who are still having their exam,don't be jelous with me k :D)

HOLIDAY!!hmmm,what had i done today???yeah,finish read a novel entitled 'denyut kasih medik".. for more info,click the link...then, i watch a korean drama personal taste and blogging as well...hurm,so sweeeeettt.. love it very much...it consist of 16 episode and i just watch half of it..i'm going to finish it all if possible,tonight..heeeee~

anymore??yeah,biology unit 6..i still haven't decide the title yet...any suggestion???

Monday, November 8, 2010

never give up!

LET BYGONES BE BYGONES....

we have to accept everything that happen in the past..
just let it become history and we just have to pray
for better a life next time..
"PEOPLE WHO FORGOT THE PAST ARE CONDEMN TO REPEAT IT"

we have to realise!!
we can't change our past times...
let the journey becomes our 'teacher'
we learned a lot through experiences and histories..
so if we had took a wrong road,wrong pathway...
don't regret!!!

we still have time to change everything back to normal..
just hope for the miracle to happen in the future...

REMEMBER: IT'S NOT THE END OF EVERYTHING

if we have any problem..just smile,don't show our 'evil' face


NEVER
NEVER
NEVER
EVER 
GIVE UP!!

Saturday, November 6, 2010

old memories

i sleep again and again...haish,how can i finish all these books with tonnes of facts to memorise...i can't think too much and my head started to dizzy for this one whole day..i can't take it anymore...anyone please help me to read,plizzzzzz~

i went to study room to get a better condition as there were convenience place to study with air-conditioner but then i end up with sleeping...i just remembered my past, i didn't study much and just chatting with friends during 'prep'time but i still can score well in exam, i can be a tutor and teach my friends...now everything are different!! i studied much yet i still can't score in my exam...maybe there are something wrong somewhere and i really agree study during school are much much much enjoyable than in college...

i miss this time damn much and this pic is taken on my last day at smk.pelong ,when i was in form 4... i moved to a boarding school.. i think 5 of us in this pic moved to a new school either to SBP or MRSM...we just spent our time here less than a month during form 4..

my very best friends during school...we are always together wherever we go although we are all in different classes but we are very close...miss u all lar,can't wait to meet u guys again :) one of us took STPM this year and the other two is still pursuing her degree and diploma...we are all in different pathway after SPM~

one of my friend,dayah mms me this pic yesterday..yeah,love it!!! thankssss...good luck for your coming STPM at the end of this months...same thing goes to jannah and aida,good luck for your final exam...don't forget to pray for me too..FRIENDS FOREVER (^_^)


nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...