nuffnang

Thursday, November 18, 2010

tutorial untuk shoutmix lebih menarik

cantik x shoutmix jaa??heeee:D macam-macam gaya ada kan...dengan permintaan beberapa rakan blogger yang minta ajarkan cara untuk mendapatkan shoutmix yang menarik,di sini jaa nak buat tutorial untuk blogger yang masih baru dan berminat untuk cantikkan shoutbox..

mula-mula pergi ke laman web www.shoutmix.com dan create a shoutbox,bagi yang dah ada terus login..masuk ID dan password..lepas tu pergi pada tab setting seperti gambar di bawah :-


selepas itu,klik pada ikon smileys :)


seterusnya korang masuk la mana laman web smiley contohnya http://quochocqn.net/emo/ dan pilih smiley pilihan korang,copy direct link seperti di bawah :-



kemuadian,paste link tadi pada kotak smiley image url..tulis apa-apa simbol atau perkataan yang korang nak akan keluar smiley yang dah dipilih tadi...rujuk di bawah :-


setelah beberapa smiley dipilih, jgn lupa untuk save :-


hasilnya boleh dilihat seperti ini...tarrra!!cantik kan???nak masuk gambar sendiri macam jaa buat ni pun boleh..hehe :-


okey,kawan-kawan blogger,selamat mencuba!!semoga shoutmix anda lebih menarik lagi selepas ini...jaa xbelajar dari sesiapapun,sendiri punya try godek-godek..hehehehe,selamat berblogging dan berblogwalking..jgn lupa shout pada shoutmix jaa okey!
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...