nuffnang

Sunday, December 4, 2011

Masjid Istiqlal - masjid terbesar di asia tenggara

Assalamualaikum.....


Alhamdulillah, peluang untuk meneruskan kehidupan dan menghirup udara segar masih lagi diberi Allah S.W.T kepada kita...dapat menjalankan kehidupan seharian dengan sempurna dan yang paling penting mudah-mudahan kita senang berada di bulatan gembira =D


Beberapa minggu lepas Jaa berpeluang solat di masjid Istiqlal, masjid yang terbesar di asia tenggara selepas berjalan-jalan di Monas... masjid ini terletak di pusat ibukota negara Republik Jakarta..memandangkan ia terletak hanya di timur laut monumen nasional (Monas) kami terus ke sana untuk solat maghrib dan isyak, ok masjid ini memang serius besar...tetiba teruja ^_^





Besar kan??masjid ni boleh memuatkan lebih dari 200ribu jemaah  dan 5 tingkat..tapi itulah, masjid besar-besar pun susah juga nak tengok orang penuh kat dalam..huuuhu...



sungguh besar kan..okey, memang agak teruja bila dapat solat kat sini walapun bangunan nampak macam dah agak lama...nak cari toiler punyalah jauh hampir ke hujung dunia (eh hiperbola) sampai tersesat..heehe...boleh dikatakan semua besarlah termasuk tempat ambil wuduk dan toilet...


disebabkan connection internet saya kurang memuaskan, maka gambar-gambar tak dapat diupload..huhuhu.. silalah ke facebook page saya, saya akan upload di situ untuk melihat gambar-gambar lain disekitar masid..ok, update pendek dari saya, salam sayang..thanks sudi baca :D


P/S: kalau kita nak berubah, jangan terlalu fikirkan apa yang orang nak kata, tapi fikirkan apakah yang kita buat ini benar, insyallah kita akan rasa cool berada dalam bulatan gembira..weeee <3




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...