nuffnang

Tuesday, November 22, 2011

tahniah Harimau Muda juara bola sepak sukan Sea di Jakarta, ayuh mengaum!!!aummmmmmm!!

Assalamualaikum.....

Sekalung tahniah diucapkan buat pasukan bola sepak Malaysia bawah 23 tahun yang berjaya mempertahankan pingat emas Sukan Sea di Gelora Bung Karno malam tadi....sebagai rakyat Malaysia yang sentiasa sokong perkembangan bola sepak negara sudah pasti aku turut gembira...


Sea Games
para pemain meraikan kemenangan..

walaupun permainan malam tadi berkesudahan dengan penalti sebab skor masih 1-1 walaupun dah diberi masa tambahan, namun kecekapan KFCM , Khairul Fahmi Che Mat a.k.a apex dan beberapa pemain lagi berjaya memberikan kejayaan pada Malaysia...kita menang dengan 5-4 pada saat penalti..

kalau dilihat pada perlawanan memang agak sengit dengan kedua-dua pasukan saling mengasak dan cuba untuk menggegarkan gawang gol...ada juga beberapa peluang dan cubaan yang tidak dapat disudahkan, termasuk juga 'offside' yang berlaku ke atas kedua-dua pasukan Malaysia dan Indonesia.

apa yang best bila JAK FM, Jakarta FM telah memainkan lagu-lagu Malaysia hari ni di radio mereka.. diorang sebenarnya dah buat bet, kalau Malaysia memang bola sepak malam tadi, Jak fm akan pasang lagu Malaysia seharian..ini diambil dari website rasmi 101jakfm :)


Kalau ditaruhan pertama Jak vs Hitz muterin lagu Malaysianya Cuma 4 jam di jam ROTI, kali ini taruhannya adalah seharian penuh! Kalau Indonesia menang, lagu-lagu Indonesia akan diputar seharian penuh di Hitz FM plus, mereka akan pakai Jersey Indonesia, sebaliknya kalau Indonesia kalah, kita harus memutarkan lagu Malaysia seharian penuh dan memakai Jersey Malaysia.



Dan hasil skor 5-4 Malaysia – Indonesia membuat kami dengan sportif harus menjalankan taruhan kami.


We had so much fun on the air, we know it was a bit crazy, but a bet is a bet right?! Karena Jak FM sportif banget menurut mereka, dan disaat bersamaan twitter dan facebook juga penuh dengan dukungan baik dari Indonesia dan pendengar dari Malaysia, it’s proven that Music really unites the two countries!



Dengan ini kita bisa melihat juga kalau Indonesia dan Malaysia bisa bersahabat. Banyak pro dan kontra memang, tapi yang kita lakukan sepenuhnya untuk mendukung Garuda. To be a champion we always have to fight another round!




apalagi, diorang ni semua dok pakat dengar radio la..haaha, padahal sebelum ni takdelah nak dengar radio pun, kebetulan kitorang pergi pejabat imigresen tadi nak pergi pergi sign kitas(kartu ijin tinggal sementara) kat sini..suruh bapak supir tu pasang radio jak fm..haaha, layan, rasa kat Mesia lak..haaha...



dan apa yang lagi best hari ni bila diorang, kengkawan Indonesian ucap tahniah pasal Malaysia menang!! hoyeh!! ini baru betul, semangat kesukanan yang betul..biasalah diorang ni well-educated bukan macam orang kebanyakan kat luar tu, pemikiran kelas ketiga...tak boleh nak fikir mana baik mana buruk, main ikut jeee..main nak sembur je tanpa usul periksa.hadehh..


tadi lepak-lepak dekat library dengan memember indonesia jugak, kitorang borak-borak pasal bola, pasal ada dua orang meninggal malam tadi sebab kena himpit dalam puluhan ribu penyokong, nauzubillah!!sungguh tragis..termasuk juga cerita pasal gol penalti dan permainan yang mendebarkan..haaha, yes, aku sukaaa...tak boleh nak cerita dengan kawan bilik sebelah yang langsung tak minat bola boleh cerita dengan diorang pun memang best!!!apa yang best diorang kenal semua pemain Malaysia kot, Khairul Fahmi, Muslim Ahmad,Asrarudin, Fakhri, Nazmi, Badrol Bakhtiar dan beberapa orang lagi yang disebut..korang memang best!!

mereka yang cool dan best!!

weh, baru tau kat Indonesia pun ada melayu...haaha, diorang taw cakap melayu cuma intonasi dan adalah perkataan yang kita guna diorang taktaw...itu yang sebelah aku dan berhadapan dengan aku tu melayu, kita sebangsa ^_^


p/s: one of my friend start to wear hijab this week...alhamdulillah..i hope u can 'istiqamah' 


Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...