nuffnang

Monday, November 14, 2011

jom berenang sampai lebam!!!

sape kat sini pandai berenang??suka berenang???serius rindu sangat nak berenang...padahal takde la pandai sangat berenang tapi kecik-kecik dulu selalu main mandi sungai kat sungai-sungai dan parit..ah, biasalah saya budak kampung kott....petang-petang pegi main dengan kengkawan..tapi itulah pengalaman yang sangat best dan tak dapat dilupakan sampai sekarang...rindunyaa kengkawan mandi sungai time kecik-kecik dulu..huuu


dengan main sungailah saya boleh berenang, walaupun tidaklah pandai sangat..nak masuk kelas renang asyik tak jadi je, jadi berenang jelah dengan teknik sendiri punya bikin dan tak berapa nak betul..tapi itulah masalahnya, tak berapa nak pandai berenang dan kawal pernafasan yang betul lagi..nak cari swimming pool memang senang, tapi bagi kita yang pakai tudung dan tutup aurat ni mesti nak keselesaan kan..weee, kami pergi ke kolam renang muslimah..kat situ memang dikhaskan untuk wanita muslimah berenang..jadi bolehla kami berenang dengan gembira, bebas dan puas..weeee, eh over ke??heeehe =p


tempat ni namanya AL-Jannah di kompleks Gudang Peluru, Jakarta...sebenarnya ni tempat untuk anak-anak yatim belajar agama,Quran camtu...buka dari jam 7 pagi sampai 9 malam..bayar pun hanya rp10k dan boleh berenang sepuas hati :)

kolam ni takdelah besar sangat, tapi masa kami pergi hari orang kerja dan sekolah, jadi takde orang sangat pun kat situ...menurut senior, kalau pergi weekend, memang penuh sangat...tengok takde orang pun...jadi bolehla kami berenang sepuas hati kami...


kat tempat ni ada orang buat jualan macam kerepek, air, bakso...bolehla makan kat situ..meja untuk makan pun ada...kiranya agak santai jugaklah :) tengah-tengah sejuk mandi tu bolehla makan bakso semangkuk..yummy..heeehe ^_^



saya berenang serius, sampai kaki naik 'cramp'... berjam-jam dalam air, berenti jap makan roti pastu makan indomee bakso..main lagi sepuasnya sampai cramp..waduhh!!bukan apa, bukan senang nak selalu swimming, tempat ni agak jauh la dari kawasan saya pastu busy lagi macam susah nak datang...bila da dapat peluang cmni, apalagi!!heeehe =p


inipun nak post sebab rindu nak swimming lagi..heeehe...btw, saya ada upload satu video kat youtube..pasal cinta remaja masa kini...dahla da sebenarnya video ni, tapi setiap kali tengok mesti tersentap..huuuhu, sekadar muhasabah diri agar tidak leka...jom layan!!heehe..
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...