nuffnang

Sunday, November 20, 2011

A girl from Peru wrote a post about my blog...OMG!

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, i'm still here...waiting and typing in front of my lappy ^_^  20112011, what a nice date!!! i hope today will be nice too...

macam biasa pagi-pagi hari minggu ni online dulu, sign in facebook and blog...seperti biasa juga aku akan check nuffnang dan referral sites..bagus taw kalau kita tengok sebab kita akan tahu macam mana orang boleh masuk blog kita, siapa top referral kita..kadang-kadang tu aku tengok orang yang letak link kita dekat sidebar diorang akan dapat referral dari situ...kita juga boleh tahu kalau ada orang tulis pasal kita atau link-kan kita punya blog :)

tadi tengok ada traffic dari satu blog gadis yang berasal dari Peru 'miss murder blog',  blog dalam bahasa sepanyol kan..heehe..terkejut lah juga, rupa-rupanya dia ni adalah yang pernah post dekat blog page..



dan ini adalah antara apa yang dia tulis dalam blog dia, ini adalah versi melayu; google translate faham-faham jelah cmne kan..heeehe..




Beberapa minit mengkaji semula laman web "blogger" di Facebook, saya dapati blog yang menarik, seorang pelajar perubatan dari Indonesia! wow! iaitu, seorang gadis dari seluruh dunia memberitahu hari ke hari mereka begitu mudah dan manis .. mengambil kira setiap butir-butir peristiwa beliau menghadiri. Saya telah membaca perlawanan pada hari itu terhadap Malaysia Indonesia dan menyukainya sebelum saya mempunyai blog sukan (Ball Peru) dan bekerja di akhbar itu pada Bocon masa yang singkat, tetapi semangat saya dikenali ramai orang apabila menghadiri stadium dan bagaimana pentingnya negara anda datang ke dunia (seperti dalam kes Peru untuk Brazil Piala Dunia 2014) 






Oleh sebab itu saya boleh katakan seperti biasa ... Kehidupan menjaga kita tahu orang (mungkin tidak hidup dan langsung) yang boleh mengajar kita dan menunjukkan kepada kita bahawa terdapat satu dunia kebanyakan hidung dan cetek ... Juga untuk mengetahui cara-cara yang sangat berbeza tetapi sangat serupa kerana kita negara geografi dengan tanah yang sangat berbeza dan berlainan.


* Pengalaman Masuk * ke dalam halaman Facebook anda (Story Jaa `s) dan meninggalkan mesej dan kami mempunyai sedikit perbualan baik, terima kasih kepada penterjemah Google sebagai kata beliau kita dapat memahami dan memberikannya hak. Ingatlah bahawa Internet bukan sahaja untuk berbual dan melihat bodoh, tetapi terdapat seribu perkara-perkara untuk mencari ..!

memang kalau baca bahasa Melayu yang pelik sebab bahasa asal memang Sepanyol...korang boleh baca sendiri di sini.. :)

menurut apa yang aku faham dia ni dulu bekas wartawan, yeke???dan bolehla cakap kat sini yang dunia tanpa sempadan, walaupun berbeza tempat nun jauh di Amerika Selatan, bahasa yang berbeza, budaya berbeza namun kita masih boleh berkawan kan..nice to know u Carla Rodriguez! (^_^)







Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...