nuffnang

Saturday, June 4, 2011

Isu hangat : Gambit saifullah kutuk blogger dan kisah Adinda evans

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

selamat berhujung minggu kepada semua yang tengah membaca sama ada masih belajar atau sudah bekerja...jaa masih lagi dalam musim peperiksaan dan masih lagi sempat mencuri masa sekejap sebelum menunaikan kewajipan untuk mencoretkan sesuatu di sini...sungguh, kalau tak tulis apa-apa dalam masa seminggu rasa macam pelik..haha, ini blog peribadi je blogging ini sememangnya sudah menjadi teman sejati...

sepanjang minggu ni banyak betul isu-isu hangat yang disembangkan oleh para blogger dan juga member-member, walaupun jaa tidak berapa aktif sangat namun perkembangan isu semasa masih lagi menjadi perhatian..wah, awal minggu ni pasal seorang gadis umur 14 tahun dari Puchong, Adinda evans yang membuat pengakuan berani mati dalam laman blog miliknya bahawa dia 'pernah main' dan sudah tidak mempunyai dara..padahal entry itu ditulis pada hujung tahun lepas kalau tak silap tapi kenapa baru sekarang isu itu digembar-gemburkan??link blognya penuh tersebar di laman twitter dan facebook sampaikan semua orang nak bercakap dan mengutuk mengenainya...jaa memang tak berapa berminat nak mengulas pasal isu ini namun pengakuan itu sememangnya benar-benar memalukan sampaikan boleh jadi worldwide trend di twitter..perh, dasyat!!


selepas kisah Adinda evans tu makin senyap timbul pula isu Gambit Saifullah yang mengutuk bloggers pasal video klip hangat lagi Prima yin dan Shah Jaszle..okey, video ni jaa tahu bila masa makan tu ada member cakap

 "ko ada baca blog beautifulnara tak? menangis aku tengok shah Jaszle" 
" yeke??apekehal ngan shah jaszle??ada isu hangat ke..ceciter..ceciter"
" balik ni ko terus bukak blog tu eh...geram sangat aku dengan dia..sedinyaaaaa"
ah, diorang memang suka menimbulkan tanda tanya..balik tu terus bukak lappy dan loading vidoe tu..alamak member tu dahla sukaa sangat ngan shah jazsle pastu tengok pulak video klip bermesra-mesra tu memanglah nak nangis...diorang ni yang layan cerita gemilang tuh, memang suka sangatlah ngan shah jaszle, jaa biasa-biasa je..tapi memang vidoe tu sangat memalukan okey, menari-nari berjoget nak jadi Lady gaga agaknya...pastu yang tak boleh blah bila dia duduk atas riba shah jaszle, part last dalam video klip tu..memang sangat memalukan...marilah ape??marilahh tutttt!!


tak nak share video  lucah tu kat sini, pergilah search youtube tajuk marilah by prima yin..tak nak citer panjang pasal tu tapi nak cerita pasal respond dia terhadap bloggers yang tulis pasal video tu kat blog..orang nak bagi nasihat yang budaya macam tu bukan kat Malaysia.. Amerika mu!! (bak kata nabil)
jom tengok apa yang dia cakap sampai ramai blogger naik angin, ramai dah tulis pasal ni sebenarnya..






perh!!dia bagi middle finger tuu..walaupun jaa bukanlah suka sangat tulis isu pasal artis ni, tapi sebab dia cakap bloggers, terasa beb!!!kitorang blogger memang suka tulis ikut apa yang kita rasa dan pandangan bloggers ini adalah suara hati ramailah..bukan kita sendiri je, member-member yang bukan blogger dah banyak cakap pasal ni kat facabook kat luar..tapi blogger sampaikan dan tulis semua tu kat blog..jaa tak nak kutuk apa-apa tapi hanya nak cakap yang kalau ramai orang kutuk kita, maknanya adalah tu benda yang tak kena...maknanya ada orang tak suka dengan apa yang kita buat...

kepada awak: kalau ramai orang dok tulis pasal kita, tak suka dengan apa yang kita buat tandanya orang sayangkan kita...orang tak nak industri kita tercemar dengan dengan budaya luar macam tu...kalau awak rasa apa yang buat tu betul, berdiam itu lebih baik..tak payahlah nak kutuk bloggers, cakap benda-benda yang boleh membuatkan orang lagi tak suka pada awak..bloggers tu ramai dan sangat bersatu..bloggers jugak boleh menaikkan dan menjatuhkan seseorang artis, awak kena ingat tu...fyi, saya peminat awak tapi lepas timbul isu ni...ermmm,entahlah..mungkin peminat awak lari lepas ni dan yang sentiasa sokong tu memang peminat setia..untunglah.. ( ayat bajet gambit baca)


lastly, xnak gaduh-gaduh..tak sampai kemana jugak dok kutuk-kutuk pun..perlu diingat, terlajak perahu boleh diundur..terlajak tulis badan binasa...sekarang dunia moden, semua isu dan berita boleh dapat di hujung jari je..yeah,peace no war!!


p/s: nih satu lagi video prema yin..

Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...