nuffnang

Sunday, May 27, 2012

Gadis Herbalife :D

Assalamualaikum........


Habis je exam blok 7 aku dan tiga lagi kawan nak rilex-rilex sikit dengan pegi menonton wayang kat mall Taman Anggerik (TA)..kami tengok men in black 3!!! serius korang kene tengok sebab langsung tak menyesal tengok...best! hehee... ada part yang suspen dan part yang last tu agak menyentuh hati sikit..eyy, diorang nangiss....serius touching ^^



sebelum tu kami makan dulu, gembirakan isi perut dulu..heheee...tetiba ada sorang akak ni ajak try minum herbalife...aku dah tahu pasal produk ni sebab dah ramai member yang minum dan dah ada yang kurus pun...tapi aku langsung tak pernah terfikir nak beli mende alah ni semua, aku kalau nak kurus nak buat secara semula jadi, tak nak habiskan duit sebab aku tahu lah aku cemana....bak lalang, kate nak kurus makan tak hengat!!! pastu semangat kejap je nanti lupa balik...makann je keje  >_<



tapi aku pergi jugak sebab nak ukur kalori, lemak tubuh dan masa tulang semua lah...BMI aku masih di tahap normal dan rating fizik aku pun skala normal....tapi aku kena kurangkan beberapa kilogram untuk dapatkan berat ideal, aku pendek saja jadi 50kg itu adalah gemuk dan aku sepatutnya mempunyai berat badan sekitar 45-48kg saja...beberapa kilo saja lagi, chaiyok!! berdasarkan ukuran air dalam badan aku kurang, cehhh da banyak minum air tapi masih belom cukup..agak-agak satu gelen aqua seminggu kembung gak perut aku ngan air kan...fibre pun kurang sebab jarang makan sayur, ish2...



lepas dapat penerangan begitu dan begini dua kawan aku yang beli...aku tak beli pun sebab aku masih berpegang pada prinsip takkan makan apa-apa ubat kurus, minuman ke apa sebab aku kalau boleh nak buat secara natural...bersenam dan kurangkan makan...hampir tiap hari aku jalan kaki ke kelas dan weekend biasanya jogging waktu pagi...weekdays tu yang agak susah sikit, bila dah ada kelas assignment apa semua jadi malas sikit...makan pun kekadang asyik lapar je jadi kene kontrol sikit bab makan...



 Vaisnvi and her consultant :)


dia bukan nak kurus, tapi nak gemuk!! takdelah gemuk tapi tambahkan berat badan camtu la biar nampak berisi sikit....kita nak kuruskan badan dia nak gemukkan badan, jeles kan...huhuhu...tapi aku tengok diorang kat sini takdelah kurus pun, tp mungkin sebab diorang dah tua tak pun kerja je...tapi tak amalkan herbalife dan gaya hidup sihat pun...biasalah tu...hahaaa...



 ini pulak ain, dia pun beli jugak...


tapi dia beli untuk kurangkan berat...sebenarnya beza nak naikkan badan dengan turunkan berat hanyalah dengan makan makanan berat atau nasi sekali saja untuk kurus dan tiga kali untuk tambah berat...jadi nampak sangat pengawalan makan tu sangat penting, jangan makan nasi lebih dari sekali dan kalau lapar minum je air....bagi aku bersenam lagi penting sebab bukan saja boleh kurangkan kolesterol tapi boleh menyihatkan badan dan menguatkan jantung ^^ tak perlu pun mende-mende ni semua..huhuu..





semangat mak cik ni terangkan....tapi dia tak beli pun, baguslah dia kasi tahu satu persatu....kita dah tahu apa yang kurang dan apa yang lebih....hahaa, gambar sendiri tam ambil ambil gambar orang je, tak pelah aku dah femes dah banyak gambar aku dalam ni kasi gambar orang lain plak..haahaaa..JK! :P



semoga dua kawan aku yang beli herbalife ni berjaya naikkan dan turunkan berat badan...kene disiplin kayh!! aku pun kene disiplin workout, jogging and food intake...malam ni dinner, habislaa diet aku..hahaa....jom amalkan gaya hidup sihat, bukan nak kurus nak cantik ke apa tapi nak sihat tu lebih penting..elakkan penyakit daripada datang, stay happy and healthy!! :)



itu saja buat kali ni, thanks for reading! :*



Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...