nuffnang

Monday, April 9, 2012

sepetang bersama Hafiz dan Hafizah


Assalamualaikum dan salam sejahtera :D


Pada cuti semester lalu, adalah balik rumah nenek kat kampung, lepas tu bawak dua orang sepupu adik beradik nih pergi jenjalan kat kampung, ambik angin tengok pemandangan...nak share beberapa gambar yang kitorang ambil hari tu, sebenarnya bawak motor je pusing kampung nih..heehe ^^



ok tu dia hafiz izzudin yang sedang nak mancing ikan lah kononnya, orang nak ajak pegi jenjalan dia nak bawak batang kail hape benda tu, dahla macam pendek je, tapi sebab dia dah beria ajak...ikut jelah....actually ni dekat pinggir tasik, dah jauh sikit dari tasik sebenar...kalau kat tasik tu ramai orang dari luar pun datang memancing kat situ, air kat sini pun nampak tak berapa nak bersih...


yang ni atas tempat bukak gate air tuh...aku memang rapat dengan budak kecik ni sebab dulu dia tinggal dengan nenek, dan aku selalu jugak duduk kat rumah nenek tu...sejak dia kecik lagi selalu main sesama, sekarang ni dah masuk darjah 3 dah...dulu-dulu kalau aku dok asrama pun selalu suruh mak dia call nak cakap pastu tanya bila nak balik..heehe, comel kan??


tengok tu, amboii..kemain posing...boleh jadik model kanak-kanak nih..haha

ni tempat bukak gate air tu, air kat sini akan disekat...lepas tu kalau bukak gate dia akan jadik laju camnilah..

satu-satunya gambar diri sendiri..haha...
sebenarnya berkenan betul dengan awan tu.. subhanallah,warnanya cantik!!



yang ini pulak si kakak, namanya Hafizah, dah darjah 4..beza setahun jee
nih pokok kayu terbalik ke hape pun tak tahulah...tapi boleh dijadikan titi untuk menyeberang...alahaii anak jantan ni sorang, penakut rupanya!!!heehe..dia takut nak berjalan atas titi tu, sebab tu dua duduk cmtu untuk menyeberang..mamcam-macam hal diorang nih...


ni Hafizah tengah buat apa pun tak pasti...abaikan~



pokok-pokok kelapa sawit


ok matahari dah nak terbenanm...cantik sangat masa nih...

sunset...

rasa macam cantik gambar ni, sebab kaka ada dalam tu..heee



kawasan yang terbiar begitu saja..

dahh...nak balik dahh












tak tahu nak letak caption apa..heee, sebenarnya nak share gambar je ^^

sungguh cantik ciptaan Allah, tiada tandingnya.....bersyukurlah dia atas nikmat mata yang kita ada untuk melihat alam yang indah ciptaan-Nya....bukan setakat lihat, tapi tadabur dan menghayati...InsyaAllah kita akan menjadi hamba yang lebih bersyukur (^_^)v




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...