nuffnang

Monday, April 16, 2012

mengeluh.....

manusia......kenapa suka mengeluh??

sakit sikit nak mengeluh......
masalah sikit nak mengeluh..........
susah sikit nak mengeluh.......

mengeluh, mengeluh dan mengeluh!!!

sistem universiti suka berubah...

ohh exam diundur jadi esok, hari tak jadi..haiiihhhh!!
sistem skill lab biasa dah tukar jadi macam osce..haiihhhhh!!
hari ni dosen tak masuk, jadi kuliah ganti esok sore..haihhhh!!!
exam anatomy tadi bapak susahnya wehh..haihhhh!!


perasan tak, bila kita mengeluh, apa yang kita rasa???
sesuatu yang macam tak best kan?rasa stress je!!!
kalau kita stress, kita akan rasa down kan, sakit hati kan??
geram kan??rasa nak tumbuk orang kan??
kan??kan???kannnn???


orang yang dengar kita mengeluh pun turut merasa tempiasnya...
mungkin dia baru nak berfikir positif, tapi kita dah rosakkan mood dia sekali...
kalau sekali dua kita mengeluh mungkin dia boleh terima..
cuba kita asyik mengeluh je depan kawan kita, dia pun turut sama stress kan...


apa kata cuba jadikan benda tu semua sebagai cabaran, ujian...
kita kalau tak diuji, kita takkan rasa susah kan...
takkan hidup nak selalu senang kan...


kalau lagu hijjaz...
hidup tidak selalunya indah..
langit tidak selalunya cerah...


diri ini suka sangat mengeluh, kalau tak pada kawan, dekat twitter...
follower kat twitter pun stress baca....
jaa kene berubah, jangan asyik nak mengeluh je (T_T)

sabar.......sabar.....sabar..........



saya masih lagi sakit, exam hujung minggu ni tapi masih tak ready, nak fokus belajar tak dapat asyik batuk, selesema, kepala pening...tu yang jadi kuat mengeluh tu :( masih melatih diri supaya sabar, nangislah dalam hati dalam bilik dalam tandas tapi tak payah nak tunjuk kat orang yang kita lemah.....


Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...