nuffnang

Monday, April 30, 2012

Jalan-jalan di Kuningan City

Assalamualaikum............


semalam lepas je keluar dari kedutaan Malaysia untuk briefing gerai kami rasa lapar dan nak carik makanan untuk mengisi perut...err, sebenarnya rasa macam bersalah jugak sebab balik awal...dahla takde exam dan 2009 ada exam esok tapi dah siap gunting no cabutan bertuah tu macam takde bende je yang patut aku buat...duduk kat situ main batu seremban dan tengok orang je..er..er...nasib baik dapat ketua yang memahami, dia macam tahu-tahu je aku nak balik..heehee....dia cakap kalau nak balik pun ok je aku ape lagi...ingat tak segan ke, awkward tahu tak dengan semua senior -,- tapi sekarang dah rasa ok dah..haha :D


Kat sebelah kedutaan Malaysia tu jalan sikit je ada satu mall nama Kuningan City, first time masuk sini...nampak macam baru lagi sebab banyak kedai yang belum dibuka...yang ada hanyalah advertisement coming soon, akan dibuka , is coming dan banyak lagi...orang kat situ pun tak ramai sangat...tapi itulah mall dekat Jakarta ni kenapalah banyak betul yang cantik dan lawa...masuk je kami tengok macam ada exhibition France week dan pameran...dari nak carik tempat makan kami dah jalan-jalan pusing satu mall tu haa...


jumpa vespa nih..antik ni tahu tak..haahaa


dengan farah..sekarang jadik pembonceng pulak...heeeheee...ayu betol duduk macam tu kan..puii :p


 pokok gergasi....sebenarnya kami bertiga tapi haz taknak masuk gambar, biar di jadik photographer kami..hehee..



i love all these shoes...awwwhh...tapi ingatkan heel yang dah ada pun tak terpakai dan lama dah tak pakai heels ni semua...bukannya apa, aku pergi kelas kekadang tu jalan kaki boleh tahan dalam 15 minit ke kampus lalu pulak tepi jalan raya yang sibuk tu memang takde maknanya lah nak pakai heel...pulak tu sekarang ukrida dah makin ketat peraturan, wajib kasut bertutup...ingat dulu kat intec semua kasut aku ada heel, sekarang ni pakai yang flat je semua..haahaa



suka! (:



i'm reading the magazine...

kami jalan-jalan lagi keliling dan tengok gadjet-gadjet terbaru...kami adalah try main latest handphone dengan semua galaxy tab bagailah...mak aihhh memang rambang mata, bukan setakat terdetik kat hati je nakk tapi dah salivate apa semua dah tengok gadjet tuh semua sampai nangis wehhh, hingus siap keluar lagi (T_T)  *over gila description*


 
tengok tu farah pun tengah gila main gadjet, siap main angry bird lagi haa dekat pc yang paling besar kat situ...besar gila mak!! puas hati nak main game tapi susah jugak besar sangat camni..haahaa..



 basikal tua, basikal atok aku dulu ada cmni..hehe..



eiffel tower!!actually kat situ stage ada org perform ^^

lepas tu kan ada pameran macam gambar-gambar yang menarik....banyak gambar, tapi nak share beberapa ni jee..heehee...jap baca description ni dulu...



 gambar 1 : kesian kan tengok mak cik ni...

dia tido macam tu je, bahaya kan??tapi benda macam ni sangat biasa kat sini...kanak-kanak kecik pun dah berani buat aksi bahaya dengan duduk atas van la, pastu duduk tepi-tepi lori serius ngeriii...kita nampak pun takut tapi diorang selamber jee...macam mak cik ni yang tidur dalam perjalanan nak pergi berjual kat pasar..hari tu time pergi surabaya, naik gunung bromo (baca sini) nampak mak cik ramai2 atas lori macam ni tidur atas timbunan barang yang diorang nak jual...kesian sangat, dahla sejuk gilaaa pagi2...pengorbanan besar kan nak cari rezeki, serius sebak tengok :'(

 gambar 2: banjir di Jakarta

macet tu adalah traffic jam....kat sini hujan sekejap je air dah naik, hadoiii...depan rumah aku sendiri je pun kalau hujan setengah jam non stop pasti air melimpah longkang dan jalan...gila kan??sebab tu kat sini jarang hujan, kalau hujan pun sekejap sekejap...kalau lama memang takleh keluar laa...mungkin saluran air yang tak berapa nak lancar, kawasan Jakarta ni memang susah nak carik longkang/sungai bersih...huhuuuu...air hitam semua :(


gambar 3 tak ambil sebab rasa biasa je....merenung cermin saat dirias di hari pernikahan...common sangat kan, heeheee....nanti korang kawin bolehle ambil gambar..opss, kat sini maksud kahwin tu bahaya sikit, kena cakap nikah....nikah dan kawin tu dua benda yang sangat berbeza, hari tu tak tahu...buat malu je cakap kawin...huhuhuuu...



mini cooper terbalik

mini hatchback cooper :)

tetiba teringat roomate kat intec yang bawak mini cooper, nabilah...sekarang dia smbung degree kat us :) pernah la jugak merasa nak mini cooper dia..haaahaaa...


ok lah nanti part makan saya kena buat entry lain pulak yee..got to go..assalamualaikum...thanks for reading!


p/s: hari ni umur saya genap 21 tahun....thanks for all the wishes, really appreciate it!! xoxo




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...