nuffnang

Thursday, April 12, 2012

pindah rumah dengan bajai

Assalamualaikum.....


 minggu lepas kawan saya dua orang keluar dari tempat sewa sekarang ke tampat baru, yang jauh lebih murah dan dekat dengan kampus...dah makin kurang lagi orang dekat rumah ni..(T_T) eh touching lak..heee..


apa yang menarik saya nak kongsi saya nak kongsi sebenarnya adalah tentang cara diorang pindah, biasa kan mesti sewa lori ke naik kereta ke apa kan, ni sewa bajai je..haahaa...mungkin sebab barang takdelah banyak sangat, tapi still rasa kelakar tak tahu kenapa, so nak jugak share :p



antara barang diorang..



gambar pertama dan terakhir  bersama embak...inilah ibu kost kitorang, kita panggil dia embak je...haaha, dia ni baik lah jugak orangnya..dia cuci pakaian kitorang dan kemas rumah...pada mulanya rasa pelik bila sewa rumah, ada orang yang jaga macam bibik la kot...tapi memang dah trend kat sini kalau kita sewa bilik atau lebih dikenali sebagai kosan a.k.a kost pasti ada perkhidmatan cuci pakaian dan kemas rumah...dia tinggal sama2 dengan kitorang bersama suami dan sorang anaknya, tapi bilik di kat luarla...suami dia pun hari minggu baru nampak...


barang yang telah disusun oleh supir bajai..hehe

 sewa dua bajai, satu sorang...haaa bapak supir nak letak kipas yang paling last..haha



ellya bersama barang-barang dan kipasnya di dalam bajai...bersedia nak berangkat...ayuh!!!penuh ok barang kat belakang tu, ada ruang sikit je untuk duduk...serius rasa macam kelakar mungkin ni kali pertama kot...selama ni dengar2 je kalau senior ada yang pindah pakai bajai je...nak buat cemana, kita bukanyaa banyak modal sangat, barang pun takde banyak sangat kan...



haz yang comel tersengih ready nak berangkat...ehh bapak bajai pandang apa??nak masuk gambar gak ek,wkwkwkwkw :p

kami(saya dan farah) mengiringi mereka dengan naik basikal....dahla masa tu hujan macam rintik-rintik pulak tu kitorang baru je lepas game futsal yang saya pernah cerita kat sini ...bukan apa nak tolong diorang angkut barang masuk kost baru tu,dahla kene panjat tangga yang tinggi kan...dengan beg dan barang berat tu bapak bajai pulang dulu..huuuhu...kami terpaksalah menggunakan kekuatan tenaga wanita kami, hoyeh!!


inilah ghupaa bajai tu..hikhik...


sekarang ni, rumah kami hanya ada 7 orang, semua malaysian laa...3 melayu 3 indian dan sorang sabahan....setakat ni rasa ok je ngan rumah je, masak semua everything is just fine..tapi sewa boleh tahan mahal sebenarnya....nak ke kampus tu boleh tahan jauh jugak tapi ramai je  jiran kitorang yang sama kampus kat situ...sekarang ni pun dah biasa jalan kaki, dahla kelas sorang-sorang je kan...memang pegi kampus balik pun jalan kaki sesorang laa, tapi dalam taman ni ok jee...naik angkut pun kalau panas terik, hujan dan lambat daa...



semoga kawan kita gembira dengan rumah baru dia^^


P/S: Alhamdulillah gempa bumi di Acheh semalam tidak diakhiri dengan Tsunami besar yang digembar-gemburkan...Allah dah bagi peringatan tu, kita tunggu apa lagi??




Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...