nuffnang

Thursday, July 15, 2010

i have to change (@_@)

today is the first dsy for sem 3...i got the results for sem two already...DAMN!!!xdapat pun aper yang aku target...dah target rendah pun still xdapat...soooo sad =( ..betulke aku xlayak duk intec??nape orang lain leh dpt tinggi aku xleh??nape org lain dpt A ku x dpt???arh,aku sedih sesedih sedihnyer...

i think i already work harder for sem 2 than sem 1...but,the result was still lousy..what should i do???ya allah,please help me..yes,when my lecturer said,u still have time-it's still early....i'm feeling down when i saw my friends got higher marks...maybe because i did not serious in my study or it's a sign that i had done something wrong???hmmmmm...

after class, i wanna complete my maths work but i have to revise again...i went blank!!then, i slept on the books until asar and i went for matial art training at dewan akasia...kak izni came today :D wajadiri dah dekat,tapi practise still macam xsedia lagi...hajat nak masuk futsal untuk inpro,tapi....silat camne??penat la...study lagi..dahla result teruk...owhhhhh....

rasanya perlu berubah sikit for this sem...jaa,plizz la,u have to change...kalau nak berjaya kene berubah..kalau zaman sekolah boleh belajar dari pagi sampai malam kenapa kat sini xboleh???

-xnak fikir dah pasal dia,buat pening kepala je.....hmmmmm
-nak bangun awal,pegi kelas awal(hurm,i'm late for my first class today)
-nak buat terus keje,xnak bertangguh
-nak rajin lagi belajar,xfaham tanya kawan2 yg pandai,xpun lecturer
-change my mindset,aktiviti luar(silat,futsal,usrah)xgangu pun belajar..jangan anggap semua tu bebanan
-nak buat revision awal2,xnak menyesal lagi..
-kurangkan jalan2,jimatkan duit
-kurangkan chatting.fb,bloggingg

it's quite a lot,xnak azam banyak2 nanti x tertunai pulak, jaa u can do it!!believe in yourself

p/s:silat td penat dan sakit2 badan terutamanya masa buat flying kick..watchhha!!!

Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...