nuffnang

Sunday, September 4, 2011

menghitung hari-hari terakhir.. selamat hari raya!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


hari ini sudah masuk 6syawal, maksudnya sudah 6 hari kita menyambut hari raya aidilfitri dan juga selamat menyambut bulan kemerdekaan!!Alhamdulillah kita masih lagi diberi kesempatan oleh-Nya untuk menyambut hari raya pada tahun ini, apakah mita masih sempat beraya pada tahun hadapan??wallahua'lam..

sudah lama tidak berblogging, memang terlalu sibuk dengan raya dan juga persiapan untuk melanjutkan pelajaran di bumi asing...masakan tidak, nak kena buat medical check-up yang sangat menyakitkan hati tu..bukan apa, masalahnya bila benda senang orang lain yang buat susah...nanti kena buat satu entry pasal medical check-up yang menyakitkan hati tu...tunggu jelaa..

nasib jugak pegi lepas raya, bolehla beraya dulu..teringat pulak kata-kata roomate aku kat intec..if lepas nak fly harap-harap la lepas raya sebab nak kutip duit raya dulu..hahahha..memang best kan..aku rasa inilah raya yang paling banyak dapat duit...kiranya sedekah la dari kaum keluarga..kalau sorang bagi sekeping dua..ramai-ramai agak banyak jugaklah...

ni tengah packing barang-barang takut ada yang tertinggal..yelah bukannya dekat nak hantar kalau ada barang tertinggal kan..kalau setakat baju-baju tu tak kisahlah, yang kisahnya kalau tertinggal dokumen penting, memang kena simpan awal-awal...bawak 3 beg je, 1 beg bagasi luggage, 1 beg backpack dan satu lagi laptop bag...harap-harap la muat kalau tak muat pun bawak jelah setakat muat, yang tak muat tu boleh carik kat sana je..hehe..

jom tengok gambar raya sekeping dua..hehe..

with my sis and cousins

cepat betol abah salin pakai baju tshirt...


dengan family yang ada..yang lain ada pulang beraya kat rumah mertua dll..

dengan dua orang cousin


nah gambar straight dari kamera, xde edit pun..hehe..tak sempatlah nak update, nak edit gambar dan nak macam-macam lagi..nanti aku akan update cerita pasal UKRIDA dan new environment at Jakarta kayh!!selamat berhari raya :D



P/S : Jom sama-sama kita berpuasa 6 hari di bulan syawal...



Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...