nuffnang

Tuesday, September 13, 2011

Jakarta, Indonesia

Assalamualaikum.....

sudah sekian lama aku tidak mencoretkan sesuatu di sini...alhamdulillah aku sekarang sudah bergelar seorang mahasiswa kedoktoran, pelajar perubatan...memang terlalu banyak perkara yang ingin ditulis, namun kesempatan yang tiada...kat rumah belum pasang internet dan kelas baru je mula semalam...

sesi orientasi atau lebih dikenali sebagai Gamaliel di sini memang sangat memenatkan kepala hotak dan tubuh badan...seawal 5.30 pagi dah kena berkumpul dan balik dalam jam 8malam...kalau nak solat tu, memang kena manage dan pandai-pandai sendiri saja...selain itu, banyak benda yang suruh dibawanya...ah biasalah pelajar junior, ikut sesi orientasi lagi...


kat sini kami tinggal bilik sewa atau dipanggil 'kost'...siap ada bibik yang kemas rumah dan basuh baju lagi....setakat ni masih ok cuma masalah language tu adalah problem sedikit..tapi rasanya lama-lama dah boleh adapt kot, kebanyakan senior dari malaysia pun cakap begitu...

kami tinggal bolehla dikatakan kawasan bandar sebab ada 3 mall yang besar..Taman Anggerik, mal ciputra dan Central Park...tapi yang tak boleh blah rasa macam tak percaya naik angkut dan bajai yang selama ini hanya tengok dalam sinetron...rasa macam kelakar, tapi itulah hakikatnya...tak masuk lagi cerita pasal jalan yang memang cukup sesak tanpa kawalan..perh, sapa yang memandu di sini memang cukup hebatt!!!


Oh ya, mau solat zohor dulu...jam 12 dah masuk waktu zohor, 12.30 ada kuliah lagi...gambar-gambar tak dapat nak upload lagi sebab masih belum pasang internet kat rumah...inipun guna internet kat lab com kolej...oh, hari ni baru nak start puasa 6 dan puasa pertama di perantauan :D waktu maghrib kat sini awal, dalam 5.50 dah maghrib...jadi mungkin tak terasa sangat kalau berpuasa, kelas habis kol 4 duduk kejap dah nak berbuka kan...
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...