nuffnang

Thursday, March 10, 2011

peragut??oh mak...takottnyer =.=

Assalamualaikum semua (^_^)

wee,semalam tak hupdate,bihzii sangat...tak sabar nak habis exam,esok ada satu paper lagi dan sekarang ni baru balik exam jap..rindu ohh,tak boleh lari dari dunia blog ngan kawan2..heeeee~

baca dekat noticeboard'AWAS PERAGUT DI KAWASAN ANDA' waaa,takut seh..aku ni dahla jenis yang tak kisah keluar sorang-sorang kalau setakat nak pi kedai fotostat ke nak beli barang sikit je..bila ada dengar cerita macam ni mulalah takut..ada gak dengar-dengar cerita pasal mangsa yang kena tu,tapi tak kenal pun...


cuak tak??err.ngeri lah pulak..ni biasanya kerja bebudak nakal yang tinggal kawasan berhampiran ni je,hari tu pun rumahku pernah dimasuki pencuri,nah baca sini...sedih ohh,bila rumah kena rompak..grrr!!! bahaya betul la kan,lepas peristiwa kecurian tu,ramai lah anggota RELA yang buat pemantauan dan benda ni berjaya menghalang mereka meneruskan lagi kegiatan tu..

ni pulak baru muncul cerita baru yang ada peragut depan pintu pagar kolej ni je pun yang kena...bila si mangsa sedang asyik baca sms,peragut yang bermotosikal ni ape lagi..bawak motor laju-laju dan rampas je telefon tu..sedihh kan...ape punya manusia la...benda ni memang boleh berlaku di mana-mana sahajaa..

kalau dalam train tu lagilah senang,terutama bila peak hours dan ramai orang bersesak-sesak..kalau pegang handphone kat tangan dan handbag tu senang je orang nak ragut kan...nak carik balik pun memang susah sebab orang ramai dan bayang pun tak kelihatan...pastu benda sama gak dengan lelaki yang biasa letak wallet kat poket belakang,bahaya...tuptup tengok dah lesap..tak ke nangis tak berlagu???nak bayar dengan hapee??

oh,rasa macam ngeri dan seram sejuk pulak bila dengar cerita-cerita yang tak enak ni...beberapa hari lepas pun baru pasang grill kat tingkap dapur dan ampaian..rasa selamat la sikit..sekarang ni,keselamatan perlu dijaga..kat mana-mana pun boleh berlaku kejadian sedemikian...safety first!!


p/s:dah lama tak bersilat,nak keluarkan buat silat pun lupa habis,berterabur!!hehe

suka??bolehla 'LIKE' =D
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...