nuffnang

Saturday, September 29, 2012

Emergency telephone numbers

Assalamualaikum.....



seringkali merasa diri tersisih dan disisihkan, terbiar dan dibiarkan, terhina dan dihinakan..tiada siapa yang peduli, tiada siapa yang endah...hidup hanyalah bagaikan melukut di tepi gantang....hanya dicari apabila diperlukan dan tidak dihiraukan apabila tidak diperlukan....



mengapa???mengapa???mengapa???



adakah itu hanyalah perasaan dan khayalan diri semata-mata??merasa diri tidak diendahkan?merasa diri tidak diperlukan dan hanyalah wujud untuk menjadi sang penyibuk di celah celah kesibukan urusan orang lain...cermin diri, refleksi peribadi..



apakah peranan kita? apakah tanggungjawab kita? adakah kita lakukan hanyalah semata-mata supaya dilihat orang? supaya mendapat liputan ramai? diketahui semua...dipuji-puji tinggi melambung?adakah itu hadaf kita? *setting kompas balik yuk!*



jangan selalu bertanya apakah yang telah mereka lakukan tetapi tanyalah diri sendiri apakah yang telah anda lakukan...adakah anda telah melakukan yang terbaik? adakah anda telah memberi jasa dan kontribusi terhadap apa jua perjuangan yang sedang anda hadapi....



ok berbunyi agak rumit dan complicated tapi tidak mengapa, hanya aku, dia dan orang yang mengetahuinya akan memahami...jikalau anda anda dan anda tertanya tanya apakah sebenarnya yang ingin aku sampaikan, tidak mengapa...biarkan persoalan itu berlegar-legar di kepala kalian sehinggalah kalian mendapat jawapannya suatu hari nanti...



kata kak diba, berlapang dada.......kak liza juga selalu menyebutkan tentang hal ini *ohh rindu kak liza* hehee ^^ cakap memanglah senang kan..dua patah perkataan, berlapang dada, budak kecik pun boleh cakap tapi hanya orang yang tertentu sahaja yang boleh melakukannya...semoga kita berada dalam kalangan orang yang sentiasa berlapang dada, husnuzon...insyaAllah :D



tadi buka facebook, ada kawan post pasal menda ni....sewaktu kita sedih, frust,bosan, terasa tidak disayangi dan apa-apa perasaan sahaja yang menyebabkan kita rasa down dan putus asa, kita seringkali memerlukan seseorang untuk bercerita..oh i need a shoulder to cry on T_T i really need someone!! emergency! tapi semua orang busy...takde masa nak layan kita sedih lagiii :(



kita lupaaa sangat yang ALLAH selalu ada untuk kita, Allah sentiasa bersedia untuk mendengar apa saja rintihan suara hati kita, luahan rasa kita yang selalu merasa kesepian, perlukan teman, kawan dan pemberi semangat...ingatlah Allah itu ada, bacalah ayat-ayat cinta, ingatlah janji-janjiNya....insyaAllah kita akan kembali ceria...ingatlah Dia maha mendengar dan hanya dengan mengingati Allah jiwa akan menjadi tenang :D


SABAR YE!


“Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan kepada Allah dengan sabar dan shalat, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar.” (Al-Baqarah: 153)





Wallahu'alam....rajinkan diri untuk mendail no yang tertera di atas :)



6 comments:

ZWAN SABRI said...

nofon yang wajib kita call ari2..
24434.. :)

Rapunzeel Cikilolo said...

mintak share boleh?

siti khadijah said...

@zwan sabri- so trueee..no tu memang wajib, everyday! takde emergency dah tu ^^

siti khadijah said...

@rapunzel- dipersilakan share...saya memang menulis untuk berkongsi, sharing2..heee :)

Anonymous said...

I κnow this if оff topіc but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup? I'm аssumіng haνing a blog likе уоurs wоuld cost a pretty pennу?
I'm not very internet savvy so I'm nоt 100% sure. Anу reсommenԁаtіons οr advіce would be greаtly appreсiatеd.
Τhank you

Stop by my wеb-sitе: 24 hour Emergency Plumbers Solihull

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog system you're
utilizіng? I'm having some small security issues with my latest blog and I'd likе
to find something more ѕecure. Do you have any solutiοns?


Also viѕit my pagе :: Fathers Day Gift Baskets For Sale

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...