nuffnang

Sunday, February 27, 2011

hari sabtu : hari tanpa beg plastik

assalamualaikum semua ^.^

malas nak keluar punya pasal,pagi+ tengahari makan biskut je, petang hampir maghrib baru pekena laksa mee sup utara..memang perh!!sedap weeehh!!sape yang tinggal area shah alam,moh le try laksa dekat mee sup utara syeksyen 18...*eeehhh,tetiba jadi promoter tak berbayar..lalalalla,benda baik patut dikongsi kan :)



hari sabtu,hari tanpa beg plastik di selangor...kempen ni dah start tahun lepas lagi kiranya sesapa yang nak pergi membeli barang2 kat pasaraya digalakkan membawa beg sendiri,kalau nak jugak plastik(ni memang degil la ni =p)kena bayar 20sen dan duit itu akan disalurkan ke badan-badan kebajikan..

tapi sejauh manakah keberkesanan program ni??rasanya pesaraya dan organisasi besar saja yang menyokong program ni cth:7-Eleven dan giant tapi kedai-kedai runcit??pasar-pasar tani??masih guna kann...memang susah nak lancarkan program yang boleh diikuti oleh semua kan..tapi cuba korang bayangkan..kalau beli ikan xtaruk dalam plastik??nak guna kertas ke...kang koyak habis jatuh..hehehe,jadi pandai-pandailah kan..kena ikut pada situasi dan tempat :)

tadi tengok ramai orang keluar membawa barang kat tangan,tanpa plastik (^_^) bagus-bagus,walaupun sehari seminggu,at least berjalan la jugak kan..terfikir nak beli barang banyak terus tak jadi nak beli banyak barang..beli pen untuk exam next week(still tulis entry =p) je..

tadi jumpa no cantik..777!!!nice kan :D thanks semua,jaa akan teruskan menulis sebab korang,ramai yang dah mula suka belog ni,jaa pun suka!!*sampai melompat-lompat..llalalalalala(hiperbola di situ)


muka sapa ada kat dalam pic di atas??sila angkat kaki anda sekarang!!yeah :) kepada yang tiada,jangan berkecil hati..usaha lagi lain kali (ehhh,ape aku merepek ni)..thanks a lot, much love =D

suka??bolehla 'LIKE' =D
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...