nuffnang

Saturday, February 11, 2012

Kem kepimpinan PKPMI di Wisata Alam Baladegana

Assalamualaikum....

Beberapa hari yang lepas, habis je exam terakhir untuk semester 1, aku mengikuti aktiviti pertama dengan ajk PKPMI..Kami ke sana dengan menaiki sebuah bas, sebenarnya kem ini adalah kem kepimpinan gabungan antara PKPMI Bandung, Bogor dan Kelub Umno Jakarta (KUJ)...ok nak dijadikan cerita kami ter'stuck' di tengah jalan selama beberapa jam sebab jalan ditutup...menurut senior, aku pun tak berapa tahu jugak kawasan yang nak naik tu jalan kecik jadi dia akan tutup laluan untuk turun dan bagi peluang bagi jalan yang naik, jadi begitulah sebaliknyaa...dia buat sistem giliran naik ke puncak...nasib baik masa tu sebelah masjid jadi kami pun pergilah solat di masjid kat situ serta makan apa-apa saja yang dijual oleh orang-orang sekitar..heehe...layan gambar jelah, malas nak taip..kahkah..


landskap kat sebelah masjid...


kakak-kakak comel melepak di tepi jalan..heeehe...tepi tu ada sawah tahu..


Sebenarnya ni kali pertama aku mengalami situasi macam ni, bas berhenti berjam-jam lamanya sebab jalan tutup...agak bosan jugaklah duduk kat situ lama-lama sampai dah dekat petang dah baru boleh jalan lagii..kami sampai pun dah agak lewat hampir masuk waktu maghrib dah pun...huuhhu...



anak-anak sedang bermain sepak bola..(baca: bola sepak :P)

nampak tak kat belakang tu, ada masjid...nama masjid tu Sayidah Chadijah...macam pelik je dia eja chadijak...kenapa tak Khadijah??haaha *muka tak puas hati* biarlah tu nama tokoh kat situ kot..entah aku pun tak pasti, tapi korang boleh tengok betapa ramai orang kat situ, menunggu dan terus menunggu..huuhu..tapi rasanya orang yang main tu budak sekitar tu, bukan orang yang nak ke puncak..hehe...


ok beli siomay dulu meh!!

 rojak dan pakcik rojak xD


Kami tinggal di rumah traditional yang mostly dari buluh..wah, nampak klasik tp elegan!

 kerusi di beranda atas




 ruang tamu



 eh, sape baju biru kat belakang tu??haaha..segan je bergambar kat sini :p


 antara yang hadir..


 dapur


bersama mereka :)

 budak smp kalau tak silap, buat kem kat sini jugak










Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...