nuffnang

Sunday, November 11, 2012

10.11.12

Assalamualaikum.....


10/11/12


don't u see it?? it such a beautiful date and will just happen once in hundred years!!
tapi...apa ada pada tarikh??banyakkkk..banyak benda yang menarik pada tarikh ni sebenarnya...


tarikh membuat kita mengetahui berapakah umur kita sekarang, bila ulang tahun kelahiran kita...kalau tak tak tahulah berapa tahun dah kita hidup?heheee....


tarikh buat kita dapat menghargai orang lain, sebagai contoh hari ulang tahun kawan kita, ulang tahun perkahwinan parents kita, hari pencapaian itu ini...


tarikh sejarah-sejarah zaman dahulu, bagaimanakah wira-wira negara dan wira Islam mempertahankan kedudukan agama, bangsa dan negara...


memudahkan urusan seharian kita, mengingati peristiwa masa lalu dan masa yang akan datang..banyak lagi sebenarnya...


hari ni, tarikh comel hari ni saya buat apa je? nak share sikit eh...





west Java Malaysian games berlangsung hari ini dan esok, ada tiga kontijen semuanya dari Jakarta sendiri, Bogor dan Bandung....empat games yang ada adalah badminton, bowling, futsal dan ping pong...



saya sebenarnya ada masalah sikit, agak blurr dengan tugasan yang diberi konon kononnya sibuk dengan itu dan ini...awalnya rasa macam nak main futsal, tapi diorang cakap urusetia tak boleh main game...padahal sebenarnya ada je yang main, ok tak kisahla kan...



masalah sekarang yang melanda bila kita diberi tugasan untuk bekerja di bawah orang lain, tapi kita langsung tidak tahu apa-apa tentang tugas yang kita nak buat tu....masalah dia?? bila kita tanya ketua kita tu dia pun blurr tak tahu apa-apa...padahal tugasan yang diberi adalah besar, bila dia takde orang mula cari-cari kita sebab kita ada kat situ walhal sebenarnya kita pun tak tahu apa-apa....macam-macam perasaan pun ada geram, sakit hati, nak marah...



ohh tak baiiik marah tak baik geram tak baik sakit hati....kalau kita sms jangan harap nak jawabla kan, kekadang call pun malas nak angkat -,-" pelik kan??? bila kita jumpa dia, nak cakap face to face, tanya apa masalah dia, jawapan dia senang je 


" kita fokus kat study kita, benda-benda macam ni lepas tu baru fikir"
 "aku ada exam kott"


yelahhh awak sorang jela yang ada exam, kita takde exam pun
awak sorangla yang student kita tak
awak sorang je busy kita tak



tapi bila difikirkan balik rasa macam kelakar, betul jugak apa yang dia cakap tu...first thing first....memang betul kena letak benda besar dulu baru benda-benda kecik lepas tu tapi tak semestinya kita dah letak batu besar tu terus lupa dan tinggalkan batu kecil kan??janganlah over sangat letak yang kecil sampai yang besar tu tak boleh masuk....



pada saya senang, ada kerja buat kerja, kalau tak dapat buat minta tolong orang lain buatkan...ada je orang lain nak buat serah tugas, serah tanggungjawab.....jangan main diam tak tahu apa-apa lepas tu semua benda tak jadi, hancur kuca lana ore klate royak



minat terhadap game futsal tak boleh dibendung lagi, ingat nak lepak sekejap je dekat court futsal sebab lepas tu nak pergi tengok bowling dengan badminton lagi tapi dah terlekat dekat tempat futsal tu sampai final....tengok semuaaa....main sepak-sepak bola, rindunyaa nak main pastu rasa macam alaa ruginyaa tak main, boleh sangat kot sebenarnya nak  main sebab memang tak cukup orang pun asalnya, tapi takpelah lain kali mungkin...takde bende yang rugi pun laaa..


tapi berbaloi jugak, lelaki dan perempuan keduanya menang game tadi..alhamdulillah!! yeaay tak sia-sia saya turun padang menyokong :D 


tapi tadi masalah jugak, terpekik menjerit macam hape..ya Allah, rasa macam apa bendala yang aku tengah buat ni?? inilah masalah dia kalau tengok games duduk luar padang tak boleh nak diam, excited lebih....haihh fikir-fikir balik rasa macam tak patut pun buat macam tu, tapi tadi tak fikir pun...itulahkan, masa best main buat je apa saja yang kita rasa nak buat...tak fikir hape benda dah, kata nak berubah?? T_T


memang aku asalnya orang yang agak kasar dan keras, payah kot nak jadi lemah lembut sopan santun ayu awww awww....tak kisahlah aku takdelah nak berubah jadi macam tu sekali, cuma aku kena berubah watak sikit, kata dapat tarbiyah??tapi perangai Allahurabbi...kan dah timbul fitnah kat situ....sorak tu bolehh boleh sangat sangat tapi janganlah sampai menjerit-jerit..huhuuu


ok malam ni game ping pong, esok sambung lagi final ping pong dan penutup....semoga semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang :)


~ pagi tadi sepatutnya pergi dengan kereta yang memang disediakan khas untuk urusetia tapi aku terbangun lambat sampai kena tinggal, aihh malu sangat aihh macam ni ~



tidor dulu, jangan sampai subuh gajah!! selamat malam   ^_^







Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...