nuffnang

Sunday, March 28, 2010

huh,penatnye hari nie...dhla nasib malang....huhuhuhuhu :(

seperti yang telah aku ceritakan sebelum ni,intec ada mengadakan icode2(intec carnival and open day)..it was nice,but i felt very exhausted today....pagi2 lagi aku dah terpacak dekat court futsal untuk program i-kaspro...kitorang lawan dengan kolej2 persediaan..ada  6 pasukan kesemuanya dan intec telah menghantar 3 dan team aku adalah team intec B...

first game,kitorang lawan dengan intec C,dari uitm induk..perh,awal2 lagi diorang dah redah 3 gol..berturut2 kot...aku amat terkilan...dahla baru je main dan kitorang masih lg 'blurr'..memang tidak dinafikan kehebatan team diorang...mmg ganas,sepak bola pon macam laki...akhirnya kami,pasukan intec B tumpas dengan pasukan intec C dengan 4-0...second game,lawan dengan kolej mara seremban...mula2 memang kitorang dah leading dengan gol 1-0...tp bila dah masuk saat terakhir,diorang berjaya skor 1 gol dan keputusan seri 1sama...pasukan kitorang berjaya mendapat tempat ke-3...ok lah,walaupun agak penat sebab aku main tak henti2 dan xcuaca hari ni agak panas.

 
my team...intec B
 team gabungan intec A& intec B
bila dah habis futsal,aku mula mengatur langkah ke gerai2 jualan berdekatan library...hurm,macam best je...aku sebenarnya ditugaskan untuk menjaga gerai RES-Q team,tapi disebabkan kesibukan aku langsung tidak sempat untuk berkhidmat di gerai tersebut...tapi yang best aku dapat bergambar dengan iguana,binatang ni jinak je sebenarnya...tiada apa sangat yang aku beli hanyalah segelas air dan alm button...tetiba je terjumpa fais razak dan dia ajak aku tengok movie jepun..best ke????hahahahhaha ;p

aku ajak dia masuk rumah hantu xnak,penakut tol!!!!hahaha...lepas tu,aku jumpa dengan senior futsal dan diorang ajak masuk sama2....aku dah memang teringin nak masuk dan tengah2 baratur tu jumpa pulak dengan izati,kawan sekolah rendah dr MSU...barisan agak panjang dan jam pun dah menunjukkan angka 1.40 petang...pukul 2.30 aku ada masuk 'treasure hunt'....sempatkah aku untuk masuk ghost house dgn barisan yang panjang ini????

mula2 kitorang disajikan dengan movie pendek berkisarkan cerita hantu untuk mendapatkan mood...hahahah,aku xdela takut sangat sebab dah biasa tengok cerita hantu+keadaan siang walaupun tempat tersebut telah ditutup sehinhgga menjadi gelap gelita...mula2 masuk dalam 'ghost house',kak fiza menjerit dengan kuatnya sebab ada sorang tetiba datang dari semak dan menuju ke arah kitorang dengan meniarap...aku pun agak menjerit jugak sebab terkejut..hahaha,rupanya k.fiza juga merupakan seorang yang penakut...disebabkan aku msuk 3 org,xdela takut sangat walaupun diorang pegang2 kaki,tarik2 kitorang dan rupa diorang amat menakutkan...ok la dengan bayaran rm 2 tu..

keluar dari rumah hantu dalam pukul 2.20 dan aku bergegas pergi surau kat library untuk solat sebab 2.30 dah nak start treasure hunt...mula2 group aku ada 5 org,tapi 2 orang lagi xdpt join sekali sbb dah muntah2 masa main 'fear factor'...diorang makan ape benda ntah yg amat meloyakan dan kitorang terpaksa main 3org sahaja dlm satu group...mula2 punya klu pun kitorang mengambil masa yang lama untuk selesaikan..hish,padahal dekat blok aku hari2 kot,tp klu tu amat susah untuk difahami....akhirnya dapt jugak kitorang klu yang mula2,dekt blok alm dan kitorang mesti berjalan menggunakan tempurung dan mengelilingi pondok...

aku mesti mendapatkan gula2 dalam tepung dan pada masa yang sama,aku buang spek aku sebab takut diselaputi tepung...bila dah siap ambik 5 biji gula2,aku letak spek di sebelahku dan mula nak pakai kasut dan bergegas nk baca klu seterusnya...tetiba,pap!!!'spek sape ni???aduss,finas terpijak mata ke-2 aku...disebabkan spek aku ni frameless,ia amat senang utk patah/pecah...aku amat terkejut,dahla power spek aku tinggi,cmnelah aku nak tgk nie....spek ni baru brp bulan,apelah malang nasib aku,baru je 2 hari lepas kasut futsal dikebas...hari ni spek pecah,alamak!!dhla mahal nak buat baru~

aku tetap buat2 cool dan meneruskan aktiviti tanpa spek....habis kitorang berselut,basah dan bertepung...huh,memang amat meletihkan sebab kitorang dah pusing satu intec kot...check point ade di setiap penjuru kawasan dan kadang2 kitorang salah tempat disebabkan kurang faham dengan klu yang diberi...macam2 halangan berjaya kami tempuhi dan akhirnya kami berjaya mendapatkan 9 checkpoint dan group kitorang dpt no.7...huhuh...ok la,nasib baik hadiah dpt jugak...xdela masuk saja2...hihi..

 keadaan aku memang amat penat...lepas je treasure hunt,salin baju dan terus balik...lapar sangat!!!baru teringat hari ni xmkn ape2 berat lg...pagi sblum main,mkn roti satu,pastu minum air je...pergi gerai pon beli ice-blended je dan masa treasure hunt pun ade kena mkn epal..tu je la...ptut pun terasa amat lapar,dahla keluarkan banyak tenaga....aku nk beli makanan,arh,lupa purse n phone aku ngan faizah,suruh dia pegang sbb td nk main treasure hunt...ape lagi,balik rumah terus masak sardin...huhu...bolehla isi perut....ni pun xambik lg brg dgn faizah....

ape2 pun aku amat enjoy pada hari ni...walaupun penat,tp amat best!!!!balik rumah tadi dalam pukul 6 terus mandi,masak dan makan....pastu xsedar pukul brp tertidur sbd dh agak penat...walaupun xdela menang dalam game hari ni tapi bagi aku kepuasan itu lebih penting (^_^)





Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...