nuffnang

Tuesday, January 29, 2013

Pengembaraan ke Kota Tua

Assalamualaikum......

duduk setahun kat jakarta, selalu je dengar kota tua tapi belum pernah pergi...kota tua? macam bosan jee..hehe..kunang-kunang mengembara ke kota tua, hoyeh! :)


sampai sana, breakfast nasi uduk dulu...nak cari tempat sesuai untuk makan pun susah..huhuu




kami nak berbasikal, beriadah la sikit kan..qawiyul jism!


bapak ni tunjuk tempat-tempat yang akan dilawati nanti *kononya tourist la* ada tour guide okey!


inilah bapak yang bawak kamii


ready...set..go!


basikal oh basikal pilihla mana yang berkenan di hati



tempat1 : toko merah


tempat 2: jambatan kota intan...dulu kata bapak jambatan ni laa tu ada tembok besar yang memisahkan... nak seberang ni je jalannya..entahla betul ke idaknya, lupa dah...






intai penjara bawah tanah~


tempat 3: muzium




tempat 4: pelabuhan sunda kelapa


kapal bersusun-susun...







.......................

lama tak tulis, blog kena remove, then kena unlock..sobs (T_T)






Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...