nuffnang

Tuesday, June 8, 2010

doakanlah warga islam di gaza,palestin

macam2 hal yang terjadi sekarang sama ada dalam atau luar negara...jaa dk kat intec macam banyak benda tak tahu..almaklumlah,xtengok tv kan..paper pun jarang2 baca..nak tunggu baca cerita kat internet pun ,jarang jugak..kalau online,kerja chatting,bukak fb..huhuhu...sebenarnya bukan apa,study week dah 2 minggu,exam week pun 2 minggu...rasa macam xde masa sangt nak ambil tahu perkembangan terkini...

bila dah balik rumah ni,macam2 jaa tahu..tengok tv,tengok berita..huh,peristiwa tentang kapal malaysia yang ingin hantar bantuan ke gaza telah ditahan rejim zionios israel..huh,sungguh kejam mereka..bila jaa tengok berita,MHI,mereka menceritakan bagaimana mereka menjadi orang tawanan tentera israel..memang peristiwa yang cukup bermakna dan mendebarkan..

alhamdulillah,mereka telah selamat sampai ke tanah air petang semalam...memang mereka amat terkilan sebab tak sempat menyampaikan bantuan kepada penduduk2 gaza di palestin...mereka tidak sempat menghantar bekalan makanan dan keperluan rakyat di sana...barang2 itu semua serta kapal telah dirampas!!!HUH,SUNGGUH KRJAM MEREKA ITU...

jaa harap kita semua dapat mendoakan keselamatan penduduk palestin..walaupun bantuan tidak sempat dihantar,namun semangat wakil2 yang kesana patut dipuji..mereka masih meneruskan perjalanan walaupun mereka tahu bahawa satu kapal yang berlepas terlebih dahuku telah dirampas dan mereka telah menjadi tawanan...tapi,apa2 pun,syukur ke hadrat ilahi kerana mereka semya telah selamat tiba..terima kasih njugak kepada semua umat islam yang solat hajat mendoakan kesejahteraan mereka semua...amiin...

p/s:nak tunggu piala dunia pulak...nak tengok bola!!!!
Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...